Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fundaţia Comunitară Oradea lansează o nouă ediție a Fondului Științescu

Prin Fondul Științescu, Fundația Comunitară Oradea (FCO) dorește să stimuleze interesul şi să dezvolte abilitățile și potențialul tehnic al elevilor din județul Bihor prin finanțarea de proiecte educaționale ce propun o abordare multidisciplinară și aplicată a științelor. Prin acest fond, FCO oferă oportunitatea educatorilor pasionați de științe să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative și inovatoare, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 18 ani.

La cea de-a patra ediție a programului vor fi finanțate cel puțin 10 inițiative bihorene în valoare totală de 11.000 dolari.

„Când am aplicat pentru Fondul Științescu aveam conturată în minte ideea de bază, dar nu știam exact cum se scrie un proiect și care sunt obligațiile legale pe care le implică. Am avut plăcerea să descopăr că nu e deloc greu mai ales că eram obișnuit ca elev să formulez idei și să descriu modul lor de aplicare pentru a arăta altora cum văd eu lucrurile. Procedura de raportare este foarte ușoară. În principal este necesară dovedirea achizițiilor prin facturi și chitanțe, la fel se întâmplă și în cazul prezentării activităților proiectului pentru care e suficient să ai câteva declarații de la participanți și imagini sugestive. Important e să faci lucrurile cât de bine poți, birocrația fiind minimă”, a declarat Alexandru Slavoia, coordonator al proiectului „Gojdu STEM Club: Analiza apei râului Crișul Repede, beneficiar al unei finanțări în valoare de 7.525 lei în 2018.

Nici activitățile ce țin de implementarea și raportarea în cadrul acestui apel de proiecte nu reprezintă o piedică în fața inițiativelor pro educație STEM, cum reiese din declarația unui alt tânăr. „Normal că nu aveam aceeași plăcere în a scrie rapoarte la finalul proiectului precum aveam atunci când livram atelierele meteo elevilor, dar a fost ceva constructiv. Am putut să observ cum se poate evalua un proiect. Pe partea de implementare e puțin mai mult de lucru. Aici e necesar să îți faci un plan de acțiune foarte bine pus la punct. Dacă ai asta, după, îți este mult mai ușor. Dar, și din implementare am cules doar lucruri care în prezent mă ajută enorm. Am învățat cum se organizează un proiect, am lucrat puțin și cu partea fiscală”, a declarat Alex Trandafir, elev în vârstă de 18 ani, coordonator al proiectului Thunder Generation și beneficiar al unei finanțări în valoare de 5.909 lei în cadrul apelului de proiecte din 2019.

Toţi cei interesaţi de programul Fondul Științescu îşi pot înscrie proiectele până la data de 27 martie, ora 23:59, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a programului Fondul Științescu Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

31 de proiecte europene trimise spre finanțare din “capitala” Sălajului

Articolul următor

EuropaProperty announces short-list for 15th annual SEE Real Estate Awards

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share