Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

31 de proiecte europene trimise spre finanțare din “capitala” Sălajului

Primăria Zalău a depus pentru finanțare din fonduri europene 31 de proiecte, din care au fost semnate 27 de contracte de finanțare.

Trei proiecte sunt în faza precontractuală, urmând să fie semnate contractele de finanțare, iar un proiect este în faza de evaluare tehnico-financiară. Proiectele în faza precontractuală sunt mobilitate urbană durabilă 2023 (etapa II); amenajarea de spații verzi pe imobile abandonate sau degradate (etapa II); modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public (etapa II).

Primul proiect, de 3,3 milioane de euro, are în vedere pietonizarea Str. Unirii –Pieței 1 Decembrie, modernizarea Pieței I. Maniu, legătura pietonală între str. Unirii și Bd. Mihai Viteazul, modernizarea pasajului de lângă Muzeul de Istorie.

Modernizarea Drumului Județean nr. 191C, de 5,3 milioane de euro, vizează reabilitarea străzilor T. Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului, Cetății.

Acesta cuprinde lucrări de refacere a părții carosabile, realizare canalizare pluvială, canal tehnic pentru introducerea cablajelor în subteran, trotuare, piste de biciclete, 23 de stații de autobuz, rastele de biciclete cu 184 de locuri și spații verzi.

Amenajarea de spații verzi pe imobile abandonate sau degradate, de 3 milioane de euro, include incintele Liceului de Artă și Școlii C. Coposu, terenul din zona fostului cămin cultural Stîna; terenul adiacent Cinematografului Scala.

Aici vor fi efectuate lucrări de amenajare a spațiilor verzi și mobilare cu echipamente de joacă și fitness, dotare cu mobilier urban, modernizare iluminat public, modernizare de alei, amenajare de terenuri de sport cu gazon.

Extinderea sistemului de iluminat public, de 2,7 milioane de euro, prevede modernizarea rețeaua de iluminat public pe 42 km. Vor fi înlocuite sau instalate 1.236 de corpuri de iluminat și vor fi montați 263 de noi stâlpi de iluminat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cursa dintre Timişoara şi Bucureşti a fost cea mai solicitată anul trecut, în traficul aerian intern

Articolul următor

Fundaţia Comunitară Oradea lansează o nouă ediție a Fondului Științescu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share