Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cursa dintre Timişoara şi Bucureşti a fost cea mai solicitată anul trecut, în traficul aerian intern

Timişorenii preferă să ajungă la Bucureşti cu ajutorul transportului aerian. Aceasta este confirmată şi de datele oficiale, prezentate de Institutul Naţional de Statistică, care arată că ruta dintre capitala Banatului şi principalul oraş din România a fost vedeta anului 2019, în traficul aerian intern.

În 2019, ruta Timișoara – București a înregistrat o creștere de 8,4% comparativ cu anul 2018, ajungând la un număr de 444,637 de pasageri transportați în cele 12 luni ale anului precedent. Numărul de curse aeriene efectuate pe această rută a fost de 4.091.

Astfel, media de pasageri per zbor a cunoscut o evoluție, ajungând la un număr de 109 pasageri/zbor în anul 2019, cu 9,8% mai mult decât în anul 2018. Conform datelor Institutului Național de Statistică, ruta Timișoara – București a devenit cea mai frecventată destinație internă din România.

Creșterea traficului intern de pasageri pe această rută este o dovadă a faptului că activitățile economice dintre cei mai importanți poli economici ai României, respectiv Regiunea de Vest a țării și București, sunt într-o permanentă dezvoltare. Acest lucru ne arată și faptul că între cetățeni se desfășoară nu doar relații comerciale, ci și un schimb de experiențe culturale, educaționale și profesionale” a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Conform clasamentului, pe locul doi se află ruta Cluj Napoca – Bucureşti, cu un total de 409.418 pasageri, realizate cu 4.356 de curse, adică o medie de 94 de pasageri pe cursă. Pe locul 3, la mare distanţă, se află cursa Iaşi – Bucureşti, cu 264.592 de pasageri transportaţi în total, la un număr de 4.165 de curse efectuate, cu o medie de 64 de pasageri pe tură.

O altă cursă din Timişoara, cea spre Iaşi, ocupă locul 8 în clasament, cu 12.430 de pasageri, un număr total de 352 de curse şi o medie de 35 de pasageri pe cursă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programul de management al noii conduceri a Universităţii de Vest Timişoara, prezentat Senatului instituţiei

Articolul următor

31 de proiecte europene trimise spre finanțare din “capitala” Sălajului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share