Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul se vrea Capitala Europeană a Inovării

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că oraşul îşi va depune candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării (CEI).

Comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, a dat startul acestei competiţii cu ocazia participării la conferinţa „StartupCity Cluj-Napoca”.

„Sunt convinsă că povestea voastră de succes are puterea să inspire alte oraşe. Într-un timp foarte scurt, aţi construit ecosisteme dinamice, cu rezultate tangibile pentru cetăţenii voştri şi aţi putea împărtăşi o lecţie valoroasă. Dorinţa mea este să văd exemple de acest gen pe toată harta Europei, nu doar în unele părţi ale sale. Vă rog să fiţi curajoşi şi să ne arătaţi că sunteţi foarte inovativi, că puteţi face diferenţa şi îmbunătăţi viaţa oamenilor”, a declarat comisarul.

„Am luat decizia să aplicăm în acest an. Nu ştiu dacă vom reuşi, dar suntem pe drumul cel bun; există ingrediente care ne fac să sperăm că oraşul nostru poate deveni CEI. Avem ecosistemul de inovare, transformăm oraşul dintr-unul industrial într-un oraş cu economie bazată pe cunoaştere şi cu economie digitală şi avem multe politici inovative în ce priveşte transportul public, protecţia mediului şi guvernarea participativă prin consultare publică”, a spus Boc.

În această competiţie se pot înscrie oraşe europene care au peste 100.000 de locuitori. Candidaturile pot fi depuse până în 23 iunie. Oraşele selecţionate în finală vor încasa câte 100.000 de euro. Câştigătorul competiţiei va primi un premiu de 1 milion de euro.

La Hotelul Grand Italia din Cluj a avut loc cel mai mare eveniment din acest an dedicat inovării, startup-urilor și viitorului tinerilor. El este organizat de Primăria Cluj-Napoca (PCN) în parteneriat cu Asociația Transilvania IT și cuprinde, în perioada 5-7 martie, sesiuni tehnice de lucru cu reprezentanții Comisiei Europene (CE) și ai mai multor orașe din Europa.

La Centrul Casino s-a desfășurat un dialog cu cetățenii organizat de CE, PCN și Comitetul European al Regiunilor, cu tema ”Orizont Europa – provocări și oportunități”. Acesta este dedicat tuturor cetățenilor interesați de programele europene pentru dezvoltarea orașelor, de strategiile de finanțare ale CE și de posibilitatea nivelului local de a se implica în luarea deciziilor de impact pentru dezvoltarea urbană sustenabilă în orașele din Europa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea și-a premiat voluntarii în cadrul Galei Voluntarilor din DAS

Articolul următor

Tenaris s-a pus pe angajări masive în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share