Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ADR Vest a semnat două noi contracte pe Programul Operaţional Regional, suma nerambursabilă finanţată fiind de zece milioane de lei

Două noi contracte în valoare de aproape zece milioane de leu au fost semnate de către ADR Vest pentru finanţarea a noi proiecte în cadrul Programului Operaţional Regional. Beneficiare vor fi oraşul Jimbolia, din Timiş, respectiv Simeria, din Hunedoara.

Jimbolia primeşte jumătate de milion de euro din fonduri europene, prin intermediul Programului Operaţional Regional. Prin acest proiect se va amenaja o cantină socială şi vor fi reabilitate trotuarele de pe mai multe străzi adiacente acesteia.

ADR Vest a semnat un nou contract de finanțare pentru un proiect cu finanțare europeană în valoare de peste jumătate de milion de euro, în beneficiul locuitorilor din orașul Jimbolia, județul Timiș. Investiția vizează „Îmbunătățirea calității vieții populației din Orașul Jimbolia prin realizarea unei cantine sociale și prin reabilitarea căilor de acces spre străzile adiacente cantinei sociale”.
O componentă a proiectului este reabilitarea, modernizarea și consolidarea fostei cantine școlare a Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu”, de pe strada Tudor Vladimirescu nr. 61, care va avea destinația de cantină socială pentru persoanele în risc de sărăcie.

Sunt prevăzute intervenții ample: realizarea unui acoperiș nou, izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului sub șarpantă și a pardoselii, înlocuirea tâmplăriei, refacerea pardoselilor interioare, amenajări interioare și finisaje, înlocuirea instalațiilor, dotarea cu mobilier și echipamente specifice.
O altă componentă se referă la îmbunătățirea spațiului public urban. Astfel, vor fi reabilitate căile de acces adiacente cantinei, respectiv trotuarele de pe mai multe străzi din Jimbolia.
Valoarea totală a proiectului este de 2,65 milioane lei, din care 2,53 milioane lei finanțare nerambursabilă, prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Perioada de implementare este de 17 luni.

De asemenea, ADR Vest a semnat contractul de finanțare pentru proiectul care prevede reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în orașul Simeria și localitățile aparținătoare Uroi, Cărpiniş, Săuleşti, Sântandrei, Bârcea Mare şi Simeria Veche din județul Hunedoara.
Vor fi amplasate 1.650 de corpuri de iluminat noi, bazate pe tehnologie LED, se va extinde reţeaua de iluminat prin instalarea a 92 de stâlpi de iluminat noi, iar Simeria va trece la un sistem inteligent de management al iluminatului public, prin telegestiune, și un sistem inteligent de iluminat al trecerilor de pietoni, inclusiv cu panouri fotovoltaice. Este prevăzută și dotarea clădirii în care se va desfășura activitatea de control și monitorizare (telegestiunea).
În urma realizării investiției, lungimea sistemului de iluminat public modernizat/ extins va fi de 55,38 km.
Valoare totală a proiectului este de 9.986.919,44 lei, din care 7.466.902,43 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Durata de implementare este de 15 luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PIN MAP IAȘI  - Lansarea ediției 2020 a hărții de birouri a IAȘULUI

Articolul următor

Cum vrea Primăria Sibiu să modernizeze transportul public din oraș: aproape 100 de milioane de lei pentru reînnoirea flotei de autobuze

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share