Real Estate Slider Ultimele stiri

PIN MAP IAȘI  – Lansarea ediției 2020 a hărții de birouri a IAȘULUI

Echipa #PINMaps a lansat, în cadrul unei conferințe desfășurate la Fab Lab Iași,  a doua ediție a hărții de birouri a orașului IAȘI. PIN MAP IAȘI 2020 conține 120 de clădiri existente și alte circa 17 in stadiul de construcție sau de proiect.

PIN Map Iași este harta a birourilor moderne din Iași care conține și inițiativele care contează pentru industria IT & Outsourcing (aeroport, spatii de cowowking, săli de conferințe, stații de încărcare mașini electrice) precum și locații ale viitoarelor proiecte de clădiri verzi de birouri.

Harta a fost realizată de către echipa formată din Dan Zaharia (senior consultant EXTIND), Adrian Miron (brand strategist WIRON) și lector. dr. George Țurcănașu de la Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași cu sprijinul United Business Center (Iulius Group), Silk District (Prime Kapital), Tester Grup, Sandru Office, EGros Office si Moldova Center

Tipărită în 3.000 de exemplare, harta va fi distribuită la principalele clădiri de birouri din Iași, în hoteluri de prestigiu, în spații de coworking, la agenții de turism corporate, în cadrul unor conferințe de specialitate pentru industria IT & Outsourcing, la gala de premiere PIN Awards 2020, alături de revista PIN Magazine, la Universitatea „Al.I.Cuza” Iasi și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, la Aeroport, la Consiliul Județean, Primăria Municipiului si la Camera de Comert si Industrie Iasi.

 “Dintre cele 280.0000 p de birouri, 220.000 mp reprezintă stocul de birouri de clasa A+, A, B+ şi B. Cele 60.000 mp. rămase aparţin unei categorii inferioare, ce grupează clădiri de birouri de talie mica cu accesibilitate redusă la serviciile urbane. În perspectivă, marile proiecte ce vor fi implementate până în 2025, dar şi după acest moment se orientează către clădirile de birouri de clasa A şi A+ (Silk District, United Business Center etc.), fapt care va duce la o schimbare radicală a structurii stocului de birouri, ce va fi dominat de clasele superioare. Aceste categorii vor reprezenta peste 60% din stoc în 2025, când Iaşul va avea peste 500.000 mp. de birouri şi peste 70% dintr-un stoc total ce se va ridica la peste 600.000 mp. în 2030.” – a declarat George Țurcănașu, lect.univ.dr. Universității “Al.I.Cuza” Iasi.

„Rolul unui brand de oraș este de a ghida cum orașul inspiră, acționează, animă și livrează experiențe noi pentru rezidenții săi, investitori și vizitatori. Este un mijloc pentru transformarea percepțiilor pozitive asupra orașului în avantaje economice directe pentru locuitorii săi, pentru afacerile și punctele sale de atracție. PIN Map Iași 2020 devine o unealtă de reprezentare pentru brandul orașului Iași, prin care cartografierea clădirilor de birouri moderne și a companiilor din IT oferă o imagine asupra prezentului cât și a potențialului de dezvoltare oferit de oraș” sustine Adrian Mironescu – brand strategist WIRON

“IAȘUL intră intr-un cincinal de oportunitate pana in 2025 urmând să atragă investiții imobiliare de peste jumătate de milliard de euro în noi clădiri de birouri și dezvoltări de tip mix-use (retail, rezidențial, hotel, birouri), cu o populatie ce va depăși 500.000 de locuitori alături de Zona Metropolitană Iași (ZMI) si cu  40.000 de specialist IT & Outsourcing. Un  oraș deschis investitorilor de calibru, capabil să creeze, să atragă și să rețină noile generații de oameni talentați. Un oraș care nu va lipsi de pe harta orașelor regionale de succes ale Europei” , a declarat Dan Zaharia, senior consultant EXTIND.

 

Related posts

Datacor vrea să investească 1,35 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița

Stefana Muresan

Noi destinații de vacanță de pe Aeroportul Internațional Timișoara

redactia

Şcoala elitelor arădene a renăscut pe bani europeni

Stefana Muresan

Consiliul Județean aprobă finanțarea pentru construirea primei Săli Polivalente din Alba

Stefana Muresan

Majorările prețurilor la carburanți trebuie afișate simultan, spune concurența

Ligia Voro

Venituri record în bugetul municipului Sibiu pentru 2020, aprobat de Consiliul local

Papuc Irina

Cerere de finantare europeana pentru modernizarea infrastructurii medicale recuperatorii din Cluj

redactia

România – 3,6 miliarde de euro de la UE în 2017; cei mai mulţi bani, pentru agricultură

Stefana Muresan

Cosmin BOIANGIU, Reprezentant Permanent adjunct: „România trebuie să aibă întotdeauna încredere în sine”  

Ligia Voro

MedLife a finalizat achiziţia Ghencea Medical Center

Stefana Muresan

Ambulatoriile spitalelor din Făgăraș și Zărnești, modernizate cu 4 milioane de euro

Ligia Voro

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrica

redactia

Golf pentru toți. Toți pentru golf!

Ligia Voro

Raul Ciurtin, fostul patron Albalact reinvestește o parte din bani într-un proiect imobiliar în București

Stefana Muresan

Oasis Retail Development se asociează cu grupul austriac Supernova și demarează proiectul Prima Shopping Center Sibiu

redactia

Vizită la nivel înalt cu puternic impact economic

Stefana Muresan

Dunwell: 23 centre de distribuție aprovizionează zilnic magazinele

Papuc Irina

Boc, la Bruxelles: “UE dispare dacă nu rezolvăm exodul creierelor”

Nora Dumitrescu

Angajaților le lipsește conexiunea interumană de la birou. Top 5 concluzii ale studiului CEE & SEE Working from home, lansat de CBRE

Papuc Irina

ADR Centru: Eficiență energetică în clădirile Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu fonduri REGIO

Stefana Muresan

2017, cel mai bun an ca producţie pentru producătorul de prefabri­c­ate ASA CONS din Turda

Stefana Muresan

Investițiile nete în economia românească au crescut în 2019 cu aproape 18%

Papuc Irina

Topul angajatorilor privaţi din Mureş

Ligia Voro

Cea mai mare investiție într-un parc industrial din Oradea – 12,2 milioane de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment