Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul birou al AHK România

Numeroși oaspeți din mediul economic și politic au participat, marți, 25 februarie, la inaugurarea oficială a noului birou AHK România în cadrul Hotspot Workhub, un spațiu de coworking nou, în clădirea The Mark, în zona Gării de Nord, pe Calea Griviței 84-98.

Ambasadorul Germaniei la București, ES Cord Meier-Klodt, a subliniat în discursul său că România este un amplasament ideal pentru investiții în cercetare în tehnologiile high-end și ciclurile de producție de mâine. Companiile germane din România își dezvoltă continuu capacitățile de producție în aceste domenii. „România oferă o scenă vie pentru start-up-uri și tocmai în acest domeniu există potențial imens pentru companiile germane. Noi concepte de muncă se dezvoltă, așa cum se întâmplă în acest spațiu de coworking”, a spus Meier-Klodt. AHK este deci mai aproape de scena start-up-urilor, inovatoare și creative, cu care și firmele germane trebuie să se conecteze cât mai mult.

Sebastian Metz, directorul general AHK România, este încântat de acest concept: „Ne dorim să creăm un nou nivel de comunitate pentru angajații și membrii noștri. Vrem să devenim mai inovativi, mai moderni, dorim să dezvoltăm noi forme de networking și să deschidem mai mult comunitatea noastră. Toate acestea sunt posibile în noul spațiu de birouri”, a declarat Metz.

Freya Lemcke, Reprezentanta Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie pe lângă UE de la Bruxelles, a arătat că alegerea AHK de a se muta în acest spațiu corespunde spiritului timpului și arată că AHK dorește să rămână relevantă, să experimenteze formate noi și să pregătească relațiile economice și companiile pentru viitor. Președintele AHK, Dragoș Anastasiu, a completat că aceste spații foarte moderne încurajează inovarea și creativitatea.

AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România și numără peste 600 de firme-membre, oferind companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tricity to host the 11th ABSL Summit 2020!

Articolul următor

Mobila de lux produsă în Sălaj vrea să se impună în București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share