Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul oraș din România cu transport public gratuit

Autoritatea publică locală a orașului Cavnic, din județul Maramureș, a anunțat decizia de a oferi gratuitate totală pe mijloacele de transport public în comun care circulă pe raza localității.

De asemenea, în perioada următoare traseele existente vor fi extinse, iar numărul stațiilor va fi suplimentat. În acest moment, pe raza orașului Cavnic, operatorul de transport public în comun percepe un preț de 2,5 lei pentru un bilet de călătorie, conform 2M News.

“Decizia noastră va intra în vigoare în viitorul extrem de apropiat și este generată de rezultatul unei consultări publice în care am cerut părerea în acest sens nu doar cetățenilor din oraș, ci și agenților economici care vor beneficia de această facilitate.

Implementarea deciziei constă în preluarea integrală de administrația locală, adică de primărie, a costului pe care operatorul de transport local îl are pe raza orașului. Condițiile noastre au fost suplimentarea cu 20% a numărului curselor, extinderea traselui clasic (de la intrarea în oraș până la pârtia Icoana) și autobuze moderne”, a explicat primarul Vladimir Petruț.

Acesta a mai precizat că se va investi și în modernizarea stațiilor de autobuz existente, dar și în crearea unor noi stații.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A demarat megaproiectul de apă-canalizare pentru Cluj și Sălaj

Articolul următor

Tricity to host the 11th ABSL Summit 2020!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share