Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A demarat megaproiectul de apă-canalizare pentru Cluj și Sălaj

Primul contract din județul Cluj aferent proiectului regional de apă în valoare de 355 milioane de euro care va mai cuprinde și Sălajul a fost semnat.

Este primul din cele 15 contracte de lucrări în infrastructura de apă ce vor fi implementate în Cluj în cadrul proiectului european. Modernizarea și extinderea rețelelor de apă de pe teritoriul celor două comune clujene reprezintă, totodată, prima investiție din fonduri europene realizată de Compania de Apă Someș (CAS) în zona rurală, precedentele linii de finanțare vizând prioritar zona urbană.

În baza contractului semnat azi, de 33 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, vor fi executate lucrări de extindere și reabilitare a rețelelor de apă din opt localități componente ale subsistemului de alimentare cu apă Dej.

În satul Valea Luncii din comuna Mica, care nu a putut fi cuprins în Master Planul aferent proiectului regional, Consiliul Județean va aloca în perioada următoare, din bugetul propriu, fondurile necesare pentru extinderea rețelei de apă.

Lucrările ce vor fi executate în cele cinci sate ale comunei Mica constau în extinderea rețelei de apă pe 57 km și în edificarea a trei stații de pompare și trei gospodării de apă. În cele trei sate din comuna Unguraș va avea loc extinderea rețelelor la 26 km, fiind realizate o stație de pompare și o gospodărie de apă noi.

Vor fi reabilitate trei gospodării de apă formate din rezervoare cu capacitatea de până la 130 mc, împreună cu stațiile de clorinare aferente. Lucrările vor începe după organizarea șantierului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Platformă virtuală de internship, activată pentru companiile din zona Clujului

Articolul următor

Primul oraș din România cu transport public gratuit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share