Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Câmpia Turzii se vrea smart city. Proiectul WiFi public, aproape de final

Proiectul cu finanțare europeană WiFi4EU din municipiul Câmpia Turzii va fi terminat în aprilie, estimează administrația localității.

În anul 2018, aceasta s-a înscris pentru proiectul  prin care locurile publice din municipiul clujean vor beneficia de acces gratuit la internet wireless, totul cu finanțare europeană. La sfârșitul anului trecut a fost semnat contractul de proiectare și execuție a proiectului, pentru conectarea la rețeaua de internet gratuit a întregului oraș.

“Acest proiect, care va ajuta mulți dintre cetățenii orașului nostru să se conecteze, în mod gratuit, la internet, este realizat în proporție de 70%. Practic, 12 din cele 18 puncte de acces wireless sunt instalate de către executantul lucrării.

Acesta continuă lucrul în mod susținut, iar operatorii acestuia pot fi văzuți în fiecare zi cum montează puncte de acces și realizează rețelele de fibră optică.

Întregul proiect va fi executat în proporție de 100% până la începutul lunii aprilie 2020. Acesta este un nou pas înspre transformarea Câmpiei Turzii într-un oraș de tip smart city”, a transmis conducerea municipalității.

Ca urmare a celei de-a treia runde de înscrieri WiFi4EU din septembrie 2019, 1.780 de municipalități primesc vouchere de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile de achiziție și de instalare a echipamentelor Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele publice.

Suma alocată acestui apel a fost de 26,7 milioane de euro. Cererea a fost mult mai mare decât sumele alocate pentru fiecare stat participant din Uniunea Europană, iar șapte țări, printre care și România, au atins numărul maxim de potențiali câștigători, respectiv 142 de localități au fost desemnate câștigătoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mai mult de o treime dintre directorii executivi în cele mai mari companii din România sunt femei

Articolul următor

Frații Micula au pierdut cel de-al doilea proces intentat statului român

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share