Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Plățile cu cardurile emise de băncile românești și valoarea tranzacțiilor s-au dublat în ultimii 4 ani

https://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/22466/15005355/1/card.jpg

Valoarea și numărul tranzacțiilor de plată cu cardurile de credit emise de prestatorii de servicii de plată rezidenți s-au dublat, în ultimii 4 ani, potrivit Băncii Naționale a României.

Numărul tranzacțiilor de plată cu cardurile de credit a ajuns la peste 22 milioane în decembrie 2019, față de 11 milioane cât era în decembrie 2015, pe fondul utilizării din ce în ce mai mari a acestor instrumente de plată, scrie profit.ro, cu referire la analiza BNR. Valoarea tranzacțiilor cu cardurile de credit s-a dublat de asemenea, ajungând la peste 4 miliarde lei în decembrie 2019. Potrivit datelor, peste 27% din numărul tranzacțiilor cu carduri de credit de anul trecut au fost înregistrate în ultimul trimestru, fiind stabilit un record față de trimestrele precedente, datorat în special cumpărăturilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În România a fost depășit pragul de 3 milioane de carduri de credit utilizate, iar în ultimii 4 ani creșterea numărului de carduri de credit a fost de 547.849, potrivit statisticilor BNR la finele lunii decembrie 2019.

Astfel, la sfârșitul anului trecut, din cele peste 18 milioane de carduri aflate în circulație, emise de băncile din România, ponderea cardurilor de credit era de 16,5% (peste 3 milioane de carduri), ceea ce indică un potențial mare pentru utilizarea informată a acestor instrumente de plată. România are mai puțin de un card bancar/ cap de locuitor, una dintre cele mai mici valori din statele Uniunii Europene, situație valabilă și în cazul cardurilor de credit, unde ponderea este de 0,15 carduri/ cap de locuitor, mai scrie sursa citată.

Sursa foto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

APIA eliberează adeverințe pentru Măsura 14- Bunăstarea animalelor

Articolul următor

Ministrul Fondurilor Europene: Banii europeni pentru cercetare trebuie să producă un impact real în economia românească

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share