Bihor Cluj Industrie Maramureș Mureș Ultimele stiri

Trei județe din Ardeal fac legea în producția de mobilier

Societățile din județele Maramureș, Bihor și Cluj sunt în fruntea clasamentului primilor 10 producători de mobilă din România, având afaceri 3 miliarde de lei.

Românii de la Aramis Invest (foto) sunt cei mai mari producători de mobilă din țară, conform Wall Street. Aceștia sunt urmați la mare distanță de francezii de la PGS Sofa&Co și de suedezii de la Ecolor, potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Aramis Invest Baia Mare (județul Maramureș) este cel mai mare producător de mobilă din România. Cu afaceri de peste 1 miliard de lei în 2018, compania deținută de antreprenorii români Vladimir Iacob și Marius Serescu a înregistrat un profit de 21,6 milioane de lei, cu 4.300 de angajați. Înființată în 1994, aceasta produce în fiecare an mai mult de 4 milioane de saltele și mobilier tapițat.

La mare distanță de prima clasată este PGS Sofa & Co Oradea (județul Bihor). Producătorul de mobilă controlat de familia Parisot (Franța), fondatoarea unuia dintre cei mai mari producători de mobilă din țară, a raportat un rulaj de 332 de milioane de lei și un profit de 9,6 milioane de lei, având 1.163 de salariați.

Ecolor Juc-Herghelie (județul Cluj) a raportat o cifră de afaceri de 320 de milioane de lei, dar o pierdere de 10,5 milioane de lei. Producătorul suedez de mobilă cu 694 de angajați fabrică mobilier pentru export, în principal către magazinele și depozitele Ikea din lume.

Fabrica are o suprafață construită de 57.000 de metri pătrați și livrează, zilnic, câte 15-20 de camioane de produse finite. Prezentă pe piața românească din 2005, Ecolor este desprinsă din compania mamă din Suedia, Gyllensvaans Möbler, producător de mobilier din 1946 și furnizor Ikea începând din 1952.

Taparo Borcut (Maramureș) a raportat afaceri de 316 milioane de lei și un profit de 15 milioane. Înființată în 2005 și controlată de inginerul Ioan Filip, firma are 1.086 de angajați. Poziția a cincea este ocupată de Plimob Sighetu Marmației (Maramureș), cu afaceri de 185 milioane de lei, în 2018. Fabrica de scaune a avut un profit de 5 milioane de lei, cu cei 1.327 de salariați.

Pe următoarele poziții în clasament figurează societățile Ada Fabrica de Mobilă din Salonta (Bihor), cu afaceri de 182 de milioane de lei, Sortilemn Gherla (Cluj) – 167 de milioane, Artemob Sovata (Mureș) – 157 de milioane, Rus-Savitar – Casa Rusu (Timiș) – 150 de milioane, Cotta International (Arad) – 149 de milioane.

Related posts

Imotrust Arad vinde un teren de 44.505 mp în Cluj Napoca, pentru 2,5 mil. euro

Stefana Muresan

Chiria percepută în parcurile Tetarom, suspendată pe timpul stării de urgență

Nora Dumitrescu

foodpanda: Comenzile online de mâncare s-au dublat în iunie față de începutul anului

Ligia Voro

Studenții din Cluj vor fi învățați să facă afaceri pe fonduri europene

Nora Dumitrescu

Diaspora se repatriază la Oradea

Traian Dan

Bancă naţională de sânge, plasmă umană şi celule stem – parteneriat public-privat. Venituri semnificative pentru investitor

Stefana Muresan

NEPI Rockcastle amână deschiderea Shopping City Târgu Mureș

Ligia Voro

Certificatele de urbanism vor fi obținute pe internet în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, prof. univ. dr. Adrian-Liviu Ivan: „Am convingerea fermă că asigurarea unui nivel cât mai ridicat al culturii de securitate reprezintă cheia gestionării riscurilor de natură cibernetică”

redactia

Cursurile gratuite TechTalent Growth încep din data de 9 noiembrie

Traian Dan

Alba Iulia, primul oraș din România premiat de Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere

Stefana Muresan

Anders Povlsen, cel mai bogat danez, cu o avere de 7,4 miliarde de euro, cumpără păduri în România pentru a crea o arie protejată. Deține mai multe branduri internaționale de fashion

redactia

Pensiunea Ovidiu & Paula, oază de relaxare la poalele Munţilor Gurghiu

Stefana Muresan

AFIR: 112 milioane de euro pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole și pomicole

Stefana Muresan

Cu o povară birocratică mai puțin: Firmele cu afaceri de până la 1 milion de euro ar putea scăpa de obligația de a depune declarații semestriale

Ion Surdu

Primarul Sibiului, despre cele mai importante investiții în infrastructura orașului în anul 2019

Papuc Irina

În top după cuantumul primei amenzi pentru încălcarea GDPR

Ligia Voro

Investițiile în educație – cheia pentru avansarea egalității de gen în agricultură

Ligia Voro

Investiții de peste 10 milioane de euro, prin Regio-POR, în județul Hunedoara. Se înființează Muzeul Civilizației Dacice la Orăștie

Nicolae Pop

Canadienii de la Celestica, furnizor Alcatel sau NEC, aduc încă 30 milioane dolari în Borș

redactia

Peste 30.000 de fermieri vor primi de la APIA 135,4 milioane de euro, plăți în avans

Traian Dan

Alba Iulia: 9 milioane de lei pentru 122 de platforme subterane de deșeuri

Papuc Irina

Pasiune în educație. Ce proiecte au dezvoltat sau sprijnit companiile ardelene?

Ligia Voro

Autostrada Sălajului și ocolitoarea Zalăului, aprobate la București

Nora Dumitrescu

Leave a Comment