Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nuclearelectrica a semnat un contract de market maker cu BRK Financial Group

Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România și de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, va beneficia începând cu dată de 11 martie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la Bursă de Valori București (BVB) și, totodată, market maker pentru încă două companii listate la BVB.

 

„Acțiunile Nuclearelectrica au fost cele mai performante din indicele BET în anul 2019, înregistrând cea mai mare creștere. În conformitate cu strategia BVB de tranziție spre o piață matură, Nuclearelectrica urmărește înscrierea în indicele FTSE Russel al Bursei de Valori din Londra și în acest scop își propune creșterea lichidității și, implicit, a valorii acțiunilor prin accesul unui număr mai mare și variat de investitori la acțiunile Nuclearelectrica. Potențiala înscriere în indicele FTSE Russel va avea impact benefic asupra capitalizării bursiere a acțiunilor Nuclearelectrica și a valorii acestora. Serviciile de market making prestate de SSIF BRK Financial Group reprezintă o soluție pentru creșterea lichidității acțiunilor SNN pe piață locală cu impact benefic asupra acționarilor SNN și a potențialilor investitori”, a declarat Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica.

„Angajamentul BRK Financial Group de a contribui la îmbunătățirea lichidității continuă prin asumarea rolului de market maker pentru un nou emitent – Nuclearelectrica. Valoarea ordinelor afișate (echivalentul a 50.000 euro bid-ask) este semnificativă raportat la lichiditatea actuală a acțiunilor, iar experiența recentă ne-a confirmat că lichiditatea unui emitent care are un market maker se îmbunătățește vizibil”, a afirmat Monica Ivan, Directorul General al SSIF BRK Financial Group.

Nuclearelectrica a fost înființată în anul 1998, iar din 2013 este listată la BVB și este una dintre cele mai lichide acțiuni, fiind inclusă în indicii BET, BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK, BET-NG și BET-Plus, precum și în indicele ROTX (dezvoltat de BVB împreună cu Bursă de Valori din Viena, care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ”blue chip” tranzacționate la BVB).

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum și cu BVB.

„Nuclearelectrica este una dintre companiile care ar putea fi incluse în indicii FTSE pentru piețele emergente dacă va îndeplini și criteriul de lichiditate, având în vedere că cel de mărime este deja îndeplinit. Suntem încântați să observăm implicarea BRK Financial Group în acest nou program lansat de Bursa de Valori București anul trecut și faptul că din ce în ce mai multe companii listate folosesc acest nou mecanism, Nuclearelectrica fiind a patra companie pentru ale cărei acțiuni activează un Market Maker al Emitentului, și am putea spune că este un exemplu de urmat și de alte companii”, a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

Parametrii specifici aplicabili activității de MME efectuată de BRK Financial Group pentru acțiunile emise de Nuclearelectrica sunt disponibili aici.

Mai multe informații cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici.

Foto: Cosmin Ghiță / Sursa: energynomics.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
uvisitromania.com

Cinci contracte de finanțare de peste 100 de milioane de lei, semnate de Primăria Brașov: planuri de mobilitate urbană

Articolul următor

11 milioane de lei, bugetul pe 2020 al Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share