Asigurări/Burse Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Nuclearelectrica a semnat un contract de market maker cu BRK Financial Group

Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România și de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, va beneficia începând cu dată de 11 martie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la Bursă de Valori București (BVB) și, totodată, market maker pentru încă două companii listate la BVB.

 

„Acțiunile Nuclearelectrica au fost cele mai performante din indicele BET în anul 2019, înregistrând cea mai mare creștere. În conformitate cu strategia BVB de tranziție spre o piață matură, Nuclearelectrica urmărește înscrierea în indicele FTSE Russel al Bursei de Valori din Londra și în acest scop își propune creșterea lichidității și, implicit, a valorii acțiunilor prin accesul unui număr mai mare și variat de investitori la acțiunile Nuclearelectrica. Potențiala înscriere în indicele FTSE Russel va avea impact benefic asupra capitalizării bursiere a acțiunilor Nuclearelectrica și a valorii acestora. Serviciile de market making prestate de SSIF BRK Financial Group reprezintă o soluție pentru creșterea lichidității acțiunilor SNN pe piață locală cu impact benefic asupra acționarilor SNN și a potențialilor investitori”, a declarat Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica.

„Angajamentul BRK Financial Group de a contribui la îmbunătățirea lichidității continuă prin asumarea rolului de market maker pentru un nou emitent – Nuclearelectrica. Valoarea ordinelor afișate (echivalentul a 50.000 euro bid-ask) este semnificativă raportat la lichiditatea actuală a acțiunilor, iar experiența recentă ne-a confirmat că lichiditatea unui emitent care are un market maker se îmbunătățește vizibil”, a afirmat Monica Ivan, Directorul General al SSIF BRK Financial Group.

Nuclearelectrica a fost înființată în anul 1998, iar din 2013 este listată la BVB și este una dintre cele mai lichide acțiuni, fiind inclusă în indicii BET, BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK, BET-NG și BET-Plus, precum și în indicele ROTX (dezvoltat de BVB împreună cu Bursă de Valori din Viena, care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ”blue chip” tranzacționate la BVB).

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum și cu BVB.

„Nuclearelectrica este una dintre companiile care ar putea fi incluse în indicii FTSE pentru piețele emergente dacă va îndeplini și criteriul de lichiditate, având în vedere că cel de mărime este deja îndeplinit. Suntem încântați să observăm implicarea BRK Financial Group în acest nou program lansat de Bursa de Valori București anul trecut și faptul că din ce în ce mai multe companii listate folosesc acest nou mecanism, Nuclearelectrica fiind a patra companie pentru ale cărei acțiuni activează un Market Maker al Emitentului, și am putea spune că este un exemplu de urmat și de alte companii”, a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

Parametrii specifici aplicabili activității de MME efectuată de BRK Financial Group pentru acțiunile emise de Nuclearelectrica sunt disponibili aici.

Mai multe informații cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici.

Foto: Cosmin Ghiță / Sursa: energynomics.ro

Related posts

Eximbank finanţează Romelectro cu 150 milioane lei

redactia

RER Vest va colecta deşeurile din 25 de comune din Zona Metropolitană Oradea

Traian Dan

Distribuţie Energie Electrică Romania SA: S-a finalizat prima etapă a fuziunii celor trei companii din cadrul grupului Electrica

Ion Surdu

Primii kilometri din autostrada Comarnic-Brașov

Stefana Muresan

Romgaz va investi în acest an 856 de milioane de lei la termocentrala Iernut

Stefana Muresan

Eurostat: România a importat cele mai multe laptopuri în prima jumătate a anului

Ion Surdu

Au fost finalizate lucrarile de asfaltare pe drumul judetean 151C Tritenii de Jos – limita cu judetul Mures

Stefana Muresan

Cum să ieșim din criza economică?

redactia

Peste 35 de milioane de lei pentru amenajarea a trei piațete în Oradea

Traian Dan

Studiu RE/MAX: Interesul declarat pentru zona Clujului, cu mult peste Bucureşti

Stefana Muresan

Autostrăzile care conectează Clujul, departe de finalizare în 2020

Nora Dumitrescu

Liebrecht and wooD investește 25 de milioane de EURO în dezvoltarea celui de-al doilea FASHION HOUSE OUTLET CENTRE în București

Papuc Irina

IEAS – ediție aniversară de 15 ani

Ligia Voro

A 25-a Conferință și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

Stefana Muresan

Continental în România

redactia

Mennekes a dat Ardealul pe Moldova

Nora Dumitrescu

Digitalizarea învățământului preuniversitar, finalizată în maxim doi ani

redactia

Ratingul Transgaz este ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă, conform Fitch

Ligia Voro

CNR-CME, Electrica și ANRE, conferință despre energii din surse renegerabile

Ligia Voro

Suspendarea temporară a producției fabricilor Ford din Europa se prelungește

Ligia Voro

Proiecte pe fonduri europene de 39 miliarde de euro, contractate aproape 21 de miliarde, la nivel național

Stefana Muresan

Important pentru fermieri: Ministerul Agriculturii a suspendat depunerea cererilor la APIA

Ion Surdu

Mihai Daraban, în premieră, la ședința Consiliului General al World Chambers Federation Dubai

redactia

Hrana sustenabilă este o responsabilitate comună: Transavia prezintă primul raport de sustenabilitate din industria alimentară, realizat de o companie cu capital 100% românesc

Nicolae Pop

Leave a Comment