Asigurări/Burse Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Nuclearelectrica a semnat un contract de market maker cu BRK Financial Group

Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România și de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, va beneficia începând cu dată de 11 martie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la Bursă de Valori București (BVB) și, totodată, market maker pentru încă două companii listate la BVB.

 

„Acțiunile Nuclearelectrica au fost cele mai performante din indicele BET în anul 2019, înregistrând cea mai mare creștere. În conformitate cu strategia BVB de tranziție spre o piață matură, Nuclearelectrica urmărește înscrierea în indicele FTSE Russel al Bursei de Valori din Londra și în acest scop își propune creșterea lichidității și, implicit, a valorii acțiunilor prin accesul unui număr mai mare și variat de investitori la acțiunile Nuclearelectrica. Potențiala înscriere în indicele FTSE Russel va avea impact benefic asupra capitalizării bursiere a acțiunilor Nuclearelectrica și a valorii acestora. Serviciile de market making prestate de SSIF BRK Financial Group reprezintă o soluție pentru creșterea lichidității acțiunilor SNN pe piață locală cu impact benefic asupra acționarilor SNN și a potențialilor investitori”, a declarat Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica.

„Angajamentul BRK Financial Group de a contribui la îmbunătățirea lichidității continuă prin asumarea rolului de market maker pentru un nou emitent – Nuclearelectrica. Valoarea ordinelor afișate (echivalentul a 50.000 euro bid-ask) este semnificativă raportat la lichiditatea actuală a acțiunilor, iar experiența recentă ne-a confirmat că lichiditatea unui emitent care are un market maker se îmbunătățește vizibil”, a afirmat Monica Ivan, Directorul General al SSIF BRK Financial Group.

Nuclearelectrica a fost înființată în anul 1998, iar din 2013 este listată la BVB și este una dintre cele mai lichide acțiuni, fiind inclusă în indicii BET, BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK, BET-NG și BET-Plus, precum și în indicele ROTX (dezvoltat de BVB împreună cu Bursă de Valori din Viena, care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ”blue chip” tranzacționate la BVB).

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum și cu BVB.

„Nuclearelectrica este una dintre companiile care ar putea fi incluse în indicii FTSE pentru piețele emergente dacă va îndeplini și criteriul de lichiditate, având în vedere că cel de mărime este deja îndeplinit. Suntem încântați să observăm implicarea BRK Financial Group în acest nou program lansat de Bursa de Valori București anul trecut și faptul că din ce în ce mai multe companii listate folosesc acest nou mecanism, Nuclearelectrica fiind a patra companie pentru ale cărei acțiuni activează un Market Maker al Emitentului, și am putea spune că este un exemplu de urmat și de alte companii”, a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

Parametrii specifici aplicabili activității de MME efectuată de BRK Financial Group pentru acțiunile emise de Nuclearelectrica sunt disponibili aici.

Mai multe informații cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici.

Foto: Cosmin Ghiță / Sursa: energynomics.ro

Related posts

SB | Romgaz: Complexul structural Caragele are perspective promiţătoare

Măsuri de protejare a agenților economici care funcționează în regim de franciză

redactia

15 firme bistrițene și-au luat licență să producă energie electrică

Stefana Muresan

Leoni caută 100 de oameni pentru fabrica de cablaje auto din Beiuș

redactia

Complexul Trei Lacuri va fi modernizat din banii Europei

Nora Dumitrescu

Date BNR: cum a evoluat indicele ROBOR la trei luni

Papuc Irina

Fujikura Automotive Romania, Emerson și Banca Transilvania – cei mai mari angajatori ai Clujului. Top zece

redactia

Reţeta profitului, la fabricile de medicamente din Mureş

Stefana Muresan

Asociaţiile civice care militează pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş solicită declararea autostrăzii drept obiectiv de interes strategic naţional

redactia

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj inaugurarează o nouă zonă de îmbarcare

redactia

UVT – parte a unui proiect de 12 milioane euro finanțat de Uniunea Europeană

Stefana Muresan

Philips va oferi ecografii gratuite în Transilvania

Nora Dumitrescu

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

redactia

Castelul Bánffy și-a regăsit prințesa: Florence. Superstaruri si surprize

Ligia Voro

Noii membri în Consiliul Director al AHK

Ligia Voro

VO Bacău – lucrările au început cu 4 luni mai devreme 

Ligia Voro

Turismul și localurile din Maramureș, grav afectate de pandemie

Nora Dumitrescu

Roma, destinația favorită a românilor în 2017

Stefana Muresan

Premier: Termenul de finalizare a autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov ar putea fi 2024

redactia

ROMGAZ, posibilități de colaborare pe proiectele TANAP și TAP

redactia

Salvator de vieți, de meserie

Stefana Muresan

Ministrul agriculturii: “Lăsați piețele agroalimentare deschise!”

Nora Dumitrescu

TeraPlast, în top 10 reciclatori din Europa, după o investiție de 3,5 milioane de euro

Stefana Muresan

Top căutări despre Sibiu la nivel local și internațional

Ionel Albu

Leave a Comment