Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci contracte de finanțare de peste 100 de milioane de lei, semnate de Primăria Brașov: planuri de mobilitate urbană

uvisitromania.com

Patru dintre cele cinci contracte se încadrează în Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, anunță Primăria Brașov într-un comunicat de presă.

Contractele au fost semnate pe 9 martie de primarul George Scripcaru și directorul general ADR Centru, Simion Crețu.

Este vorba despre: Construire park & ride – Bartolomeu; Realizare infrastructură integrată pentru trafic pietonal și ciclism cu facilități complementare – Traseu 1; Realizare infrastructură integrată pentru trafic pietonal și ciclism cu facilități complementare – Traseu 2 și Sistem centralizat de monitorizare și control al traficului în Municipiul Brașov. Cel de al cincilea proiect semnat este Construire gradinițe în zona Tractorul Coresi. Acesta se încadrează în Obiectivul Specific 4.4 – Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie şi sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă și presupune construirea unei grădinițe pe str. Ioan Popasu nr. 15 și mansardarea Grădiniței nr. 11, de pe str. Tudor Vladimirescu nr. 33.

Valoarea totală a acestor proiecte este de aproape 107 milioane de lei (22.5 milioane de euro). Din această sumă 98% vor fi bani europeni nerambursabili.

„Sunt proiecte care își propun să asigure brașovenilor o mobilitate crescută, cu un transport ecologic, și, implicit, un aer mai curat, dar și creșterea calității serviciilor în educația preșcolară. Având în vedere că 98% din valoarea eligibilă a acestor proiecte o reprezintă fonduri nerabursabile de la Uniunea Europeană, putem spune că și în acest exercițiu financiar dezvoltarea orașului nostru se bazează, în principal, pe atragerea de fonduri nerambursabile. În acest fel, vom avea un oraș la standarde europene, fără a pune presiune pe brașoveni, la nivelul impozitelor și taxelor locale. Odată cu semnarea acestor proiecte vom demara elaborarea caietelor de sarcini și sper, în cel mai scurt timp, să demarăm procedurile de achiziție. În perioada următoare vom semna și celelalte proiecte de finanțare, astfel că și în acest exercițiu finanicar, Brașovul reușește să atragă toate fondurile puse la dispoziție, inclusiv pentru proiecte care inițial erau trecute în rezervă”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.

Detalii despre fiecare proiect pot fi găsite pe bizbrasov.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Flanco vrea să investească 11 milioane de lei în 2020. Jumătate din business are legătură cu piața chineză

Articolul următor

Nuclearelectrica a semnat un contract de market maker cu BRK Financial Group

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share