Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Flanco vrea să investească 11 milioane de lei în 2020. Jumătate din business are legătură cu piața chineză

FOTO https://www.electroretail.ro/tag/flanco-baneasa

Retailerul de produse IT&C, electronice şi electrocasnice Flanco pregăteşte investiţii de 11 milioane lei în acest an, în deschiderea de magazine şi în tehnologie, buget care poate creşte, a anunţat, marţi, Dragoş Sîrbu, CEO Flanco Retail. Acesta a precizat că societatea şi-a făcut mai multe scenarii, fiind pregătiţi de orice, după ce traficul a scăzut în februarie şi în condiţiile în care aproape jumătate din business are legătură cu piaţa chineză.

Flanco Retail a înregistrat vânzări de 1,21 miliarde de lei, în 2019, în creştere cu 13,1% faţă de anul precedent, iar profitul net al companiei a crescut cu 87%, la 40 milioane lei în 2019.

“Avem în prezent alocaţi 11 milioane lei pentru deschiderea de magazine, 12 magazine vor fi deschise în 2020, cel puţin acestea sunt planurile azi. Dincolo de magazine, mai avem de investit în platformă şi în tehnologie. Anul trecut am pornit la drum cu un buget de 12 milioane lei pentru investiţii, am terminat cu 14,3 milioane lei, deci am investit mai mult, noi avem opţiunea aceasta, deoarece investim din resurse proprii, dacă opţiunile de investiţii sunt bune pe parcursul anului, putem creşte bugetul”, a declarat marţi Dragoş Sîrbu, CEO Flanco Retail, citat de bursa.ro.

Întrebat câţi din furnizorii companiei sunt din China, el afirmă că aproape jumătate din business are legătură cu piaţa chineză, inclusiv componentele. Sîrbu a dat, totodată, asigurări că Flanco are stocuri care să acopere cererea pentru 2-3 luni.

De asemenea, compania precizează că “ţine aproape cu autorităţile” şi respectă regulile de igienă. Mai mult, angajaţii pot lucra de acasă.

Profitul net al companiei a crescut cu 87%, de la 21,4 milioane lei în 2018 la 40 milioane lei în 2019, mai transmite sursa citată.

Flanco a deschis 30 de noi magazine în 2019, echivalentul a 200 de noi locuri de muncă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vânzările Allview au depășit 80 de milioane de lei datorită intrării pe piața televizoarelor smart

Articolul următor
uvisitromania.com

Cinci contracte de finanțare de peste 100 de milioane de lei, semnate de Primăria Brașov: planuri de mobilitate urbană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share