București Cluj Transport Ultimele stiri

Aeroporturile din Europa, în audiență la Ministerul Transporturilor

Directorul General al Consiliului Național al Aeroporturilor din Europa, Oliver Jankovec, și David Ciceo, președinte al Asociației Aeroporturilor din România (AAR), directorul Aeroportului Cluj, s-au întâlnit cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Agenda lui Jankovec a inclus și o întâlnire cu directorii generali ai aeroporturilor din țară membre ale AAR și cu reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile Române. Una dintre principalele teme abordate pe parcursul discuțiilor a fost impactul epidemiei de coronavirus în ceea ce privește evoluția traficului de pasageri pe aeroporturile din Europa și, implicit, asupra întregii industrii a aviației civile.

În contextul epidemiei de coronavirus, AAR colaborează cu instituțiile naționale și internaționale din domeniul aviației și al sănătății publice pentru implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Au fost luate în discuție strategiile de dezvoltare ale aeroporturilor din Europa, revizuirea de către Comisia Europeană (CE) a directivei privind tarifele aeroportuare, aspecte privind ajutoarele de stat, drepturile pasagerilor, reducerea emisiilor de dioxid de carbon la nivelul aeroporturilor.

Discuțiile s-au axat pe prezentarea principalelor probleme care au apărut ca urmare a crizei generate de noul coronavirus precum și cu privire la cadrul legislativ promovat la nivelul european în contextul Pactului Ecologic (Green Deal) inițiat de către Comisia Europeană.

Bode a subliniat că în ceea ce privește discuțiile care există în prezent în spațiul comunitar cu privire la modificarea directivei (UE) 12/2009 privind tarifele de aeroport, în condițiile în care aceste dispoziții sunt aplicabile doar Aeroportului Internațional Henri Coandă și luând în considerare faptul că pozițiile ACI și IATA (Asociația Transportatorilor Aerieni Internaționali) sunt divergente, poziția care va fi susținută este aceea că nu se consideră o prioritate modificarea directivei.

În ceea ce privește impactul pe care îl are criza generată de noul coronavirus, ministrul a precizat că printre ipotezele de lucru se are în vedere și susținerea, alături de celelalte state europene, a suspendării aplicării clauzei use-it-or-lose-it a regulamentului (UE) nr. 95/93 privind alocarea sloturilor pe aeroporturile din UE, pe perioada crizei generate de epidemia cu noul coronavirus.

Această poziție este susținută și de Asociația Europeană a Coordonatorilor de Sloturi. În această perioadă, aeroporturile si companiile aeriene ar trebui să găsească căi de colaborare și sprijin reciproc, pentru a diminua pierderile de ambele părți, susține Bode.

”Vă consider un partener important pe care ne putem baza în discuțiile cu reprezentanții CE pe tema directivei UE 12/2009. Sunt sigur că împărtășiți punctul nostru de vedere în legătură cu Green Deal, inițiativă în cazul căreia este necesară o evaluare de impact deoarece ne putem afla, ca și în situația pachetului mobilitate 1, în imposibilitate de implementare. Plus că trebuie să vedem toate modurile de transport ca un sistem integrat deoarece altfel se pot crea dezechilibre de natura a afecta economiile naționale” a spus ministrul.

El a precizat că o colaborare strânsă a industriei de transport aerian din România cu reprezentanții ACI este în avantajul tuturor. AAR are 24 de membri, dintre care 16 aeroporturi civile și opt companii cu activitate în domeniul aviației. ACI – Europe reprezință interesele a 500 de aeroporturi din 46 de țări europene, care înregistrează anual un trafic total de 2,3 miliarde de pasageri.

 

Related posts

Living in luxury by Platinia

Ligia Voro

Groupe Renault a livrat în exclusivitate un vehicul Dacia Papei Francisc

Nicolae Pop

Banii europeni circulă și pentru drumurile județene. Alocarea în Cluj: peste două treimi din fondurile UE obținute prin POR 2014-2020

Stefana Muresan

CNAIR a montat atenuatori de impact pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară, Valea Oltului

Papuc Irina

Hotelurile Clujului își revin la viață. Transilvania face primul pas

Nora Dumitrescu

Mircea Solovăstru revine în echipa Bursei de Valori Bucureşti!

Stefana Muresan

Investiție smart la Râșnov pentru piața de ambalaje: „Nevoia de a face ceva cu impact pozitiv rapid asupra mediului a depășit limita urgenței”

Ion Surdu

Romsilva confecționează și vinde trăsura tip fast-food, unică în România

Ligia Voro

SPECIALIȘTII IN HR SE REUNESC LA CLUJ-NAPOCA, ÎN CADRUL EVENIMENTULUI OPERATIONAL HR

redactia

Sibiu Regiune Gastronomică, în prim-plan la Târgul de Turism al României

Stefana Muresan

Proiecte de 24 de milioane de euro pentru fluidizarea circulației în Oradea

Stefana Muresan

Only a few days left until SEE Property Forum (21 March 2019)

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș: AAGES Mureș (Ranking 18), producător strategic pentru industrie

Transilvania Business

Ovi D. Pop – povestea Duran’s Press

Traian Dan

Polonezii de la Solaris, singurii care au făcut o ofertă pentru cele 50 de troleibuze de la Cluj

Stefana Muresan

Proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești, în linie dreaptă

redactia

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Stefana Muresan

Limp Bizkit la Electric Castle 2019

Ligia Voro

Au fost finalizate lucrarile de asfaltare pe drumul judetean 151C Tritenii de Jos – limita cu judetul Mures

Stefana Muresan

Campioana Ana-Maria Brânză vine la The Woman

Stefana Muresan

Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR!

Stefana Muresan

Veeam Software se extinde in Business Garden Bucharest

Ionut Oprea

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va finanța în jur de 75 de antreprenori cu câte 40.000 de euro

Stefana Muresan

Târgu Mureș: Primul Centru de Excelență din România în tratarea AVC-ului

Transilvania Business

Leave a Comment