Bihor Finante-banci Fiscalitate Ultimele stiri

Oradea prelungește plata taxelor cu bonificație până la 30 aprilie 2020

În vederea evitării aglomerației în Sala Ghișeelor (Piramidă), Primăria Oradea, prin Direcția Economică, propune prelungirea cu o lună a termenului de plată a impozitelor cu bonificație, până la 30 aprilie 2020.

Potrivit prevederilor Codului Fiscal, pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie a anului respectiv, a impozitului pe clădiri, terenuri și autovehicule, integral, pentru întregul an de către contribuabili se acordă o bonificație (reducere) stabilită prin hotărâre a consiliului local.

Proiectul de hotărâre prin care se prelungește termenul de plată a impozitelor până la 30 aprilie 2020 urmează să fie votat în ședința extraordinară a Consiliului Local de joi, 12 martie.

Prin același proiect de hotărâre, se propune și prelungirea cu o lună a termenului de depunere a rapoartelor de reevaluare a clădirilor, depunerea declarațiilor fiscale modificate/rectificative și depunerea cerererilor pentru acordarea de facilități fiscale.

De asemenea, Direcția Economică a Primăriei Oradea anunță că nu se vor aplica amenzi pentru depunerea cu întârziere a declarațiilor fiscale aferente tranzacțiilor de terenuri, clădiri, auto. Amenzile se suspendă până la 30 iunie 2020.

Avantajele Ghișeului Online

La nivelul Municipiului Oradea, bonificația fiscală (reducerea) este diferențiată în funcție de modalitatea de plată, având drept scop încurajarea plăților online, reducerea numărului de contribuabili de la ghișee și a timpilor de așteptare la plata impozitelor și taxelor locale, astfel:

  • 8% – în cazul achitării online prin intermediul site-urilo: www.oradea.ro, www.ghiseul.ro și aplicația „Plata Impozite MobilePay”;

  • 4% – în cazul achitării la ghișele Primăriei, Poșta Română, C.E.C., prin P.O.S., prin internet banking sau prin ordin de plată.

Plățile pe site-ul Primăriei Oradea se pot face prin intermediul Ghișeului Online, unde, alături de plata impozitelor, se pot depune declarații fiscale și se pot obține certificate fiscale.

Recomandări pentru evitarea aglomerației la ghișee

Recomandăm cetățenilor să opteze pentru vizita la ghișeele Primăriei în alte zile decât cele de luni și marți. În aceste zile este o afluență mare ca urmare a tranzacțiilor cu autoturisme și plata amenzilor contravenționale din perioada weekend-ului, cu termen de plată redus în prima zi lucrătoare.

Prin urmare, cele mai recomandate zile pentru plata la ghișeele primăriei sunt de miercuri până vineri, intervale orare recomandate fiind: 9:00-11:00, 14:00- 16:00.

Tot în vederea evitării aglomerației la ghișee, recomandăm transmiterea documentelor prin poștă/curierat, sau depunerea documentelor la registratură în vederea procesării ulterioare. Primăria Oradea va transmite răspunsul pe e-mail (dacă persoana și-a dat acordul pentru acest mod de comunicare) sau va trimite notificare prin SMS/telefon pentru ridicarea răspunsului.

Related posts

O firmă din Parcul Industrial Oradea va da salarii de peste 3.000 de euro

Traian Dan

Raiko Transilvania va intra la bursă pe Piața AeRO

Nora Dumitrescu

ADR Centru: Contracte de 200% la reabilitarea infrastructurii si 120% la patrimoniu

Stefana Muresan

Vodafone România a lansat o platformă cu conținut despre tehnologie

Traian Dan

Ordonanța militară cu numărul 8: se interzice și se suspendă exportul de grâu, orz, porumb, orez, floarea soarelui, ulei de semințe și produse de brutărie

Papuc Irina

Pregătiri pentru organizarea Summitului Start-up Europe de la Cluj-Napoca

redactia

Banii europeni vin să salveze comorile de la ansamblul daco-roman Tirighina – Barboși

redactia

Bătălie aeriană pentru cerul Clujului

Nora Dumitrescu

”Cupru Min” Abrud cumpără la licitație o tehnologie prin care ar putea scoate mai mult metal, din același concentrat

redactia

Ministerul Turismului, parteneriat cu reprezentanţii festivalurilor Untold şi Neversea pentru promovarea turistică a României

Stefana Muresan

ANFP implementează E-bugetar: baza de date cu circa 1,3 milioane de funcționari

Traian Dan

Compania Aromatics din Făgăraş, afaceri de 2 mil. euro din producţia de arome și coloranţi

Stefana Muresan

| Sursele de finantare pentru Ianuarie 2016

Stratregia şefului Tarom, Werner Wolff, pentru redresarea companiei

Stefana Muresan

Explorați natura pe două roți, cu ajutorul Greensylvania

Ligia Voro

Karl Heinz Dietrich construiește o platformă logistică la Blaj

Stefana Muresan

Ce își doresc azi tinerii de la profesori și sistemul educațional românesc?

Ligia Voro

Prima stradă de case pasive din România se construiește la Cluj

Nora Dumitrescu

Cercetarea românească. OMS: Institutul OncoGen din Timișoara este singurul din România care testează un vaccin împotriva Covid-19

Ion Surdu

CNAIR: Au început lucrările pe DN 76 (Deva – Oradea). Contract de 12 mil. euro, antreprenor – asocierea Sylc Con Trans – Hidrostroy AD

redactia

Sorin Gal, noul președinte al ANRM

Stefana Muresan

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a vizitat Oradea

Traian Dan

Comuna Ciugud, după deschiderea terenului de golf: Prețuri cu 40% mai mari la terenuri și case

Stefana Muresan

Forajele și exproprierile, surse de întârzieri pentru Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Leave a Comment