Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pixxaro™ Super – Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultură de cereale păioase

Compania Corteva Agriscience este liderul detașat pe segmentul de erbicide la cereale păioase, cu o cotă de piață de 33%. Corteva are un portofoliu complet de erbicide, acoperind atât segmentul de toamnă prin erbicidul Bizon™, cât și segmentul de primăvară prin erbicidele: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™, Cerlit™ Super.

 

În România, cerealele de toamnă ocupă locul 2 ca suprafață, după cultura porumbului. Chiar și în anii foarte dificili din punct de vedere agricol, cum a fost anul agricol 2018/2019 (seceta extremă, cerealele au răsărit în iarnă-primăvară), producțiile au fost relativ bune, și acest fapt a condus la creșterea suprafeței cu cereale păioase în sezonul agricol 2019/2020.

Dacă buruienile graminee afectează doar o parte din suprafață agricolă a țării, buruienile dicotile anuale și perene afectează culturile de cereale păioase de pe întreg teritoriul României.

Cea mai utilizată practică în România este erbicidarea de primăvară împotriva buruienilor dicotile anuale și perene, erbicidare care rezolvă inclusiv palamida și volbura, buruieni care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamnă.

Pachetul Pixxaro™ Super conține 1l Pixxaro (12 g/l halauxifen metil, 280 g/l fluroxipir, 12 g/l safener) și 80 g Frontal 75 GD (75% tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafață de 4 hectare în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene.

Substanța activă halauxifen metil, cunoscută sub denumirea de brand Arylex™ active, este prima moleculă care aparține noii clase Arylpicolinates.

Buruienile dicotiledonate anuale și perene combătute de pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai păgubitoare: ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), loboda (Chenopodium album), fumărița (Fumăria officinalis), hrișca urcatoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), rocoina (Stelaria media), mac (Papaver rhoeas), turița (Galium aparine), palamida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).

Din soluțiile existente în piață, pachetul Pixxaro™ Super are eficacitatea cea mai ridicată pe turița (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare,.

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigură soluție pentru combaterea macului din cultură de cereale păioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice (Papaver rhoeas).

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de încredere soluție în combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) și palamida (Cirsium arvense).

Arylex™ active este substanță activă cu un mod foarte rapid de acțiune, începând de la temperaturi de 2-3 grade Celsius.

Are o flexibilitate foarte mare în aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) până la faza de burduf a culturilor de cereale (BBCH 45).

Pe lângă avantajele menționate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat în conformitate cu recomandările din eticheta și materialele de promovare, are o selectivitate foarte bună pentru  cereale și nu afectează culturile ce urmează în asolament, chiar în condiții de secetă extremă și în situațiile în care s-au efectuat lucrări minime ale solului.

În concluzie, Pixxaro™ Super este inovația cu cel mai larg spectru de combatere a  buruienilor dicotiledonate anuale și perene din cultură de cereale păioase, cu acțiune foarte rapidă, foarte selectiv pentru cultură de cereale, putându-se aplică până la faza de burduf, fără a crea probleme pentru culturile succesive.

Ion Mutafa –  Category Marketing Manager Herbicides Corteva Agriscience

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ASF le reamintește companiilor ce obligații au în contextul pandemiei de coronavirus

Articolul următor

Continuă pregătirile pentru cea de-a cincea ediție Bucharest Tech Week

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share