Agricultura Industrie Judete Ultimele stiri

Pixxaro™ Super – Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultură de cereale păioase

Compania Corteva Agriscience este liderul detașat pe segmentul de erbicide la cereale păioase, cu o cotă de piață de 33%. Corteva are un portofoliu complet de erbicide, acoperind atât segmentul de toamnă prin erbicidul Bizon™, cât și segmentul de primăvară prin erbicidele: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™, Cerlit™ Super.

 

În România, cerealele de toamnă ocupă locul 2 ca suprafață, după cultura porumbului. Chiar și în anii foarte dificili din punct de vedere agricol, cum a fost anul agricol 2018/2019 (seceta extremă, cerealele au răsărit în iarnă-primăvară), producțiile au fost relativ bune, și acest fapt a condus la creșterea suprafeței cu cereale păioase în sezonul agricol 2019/2020.

Dacă buruienile graminee afectează doar o parte din suprafață agricolă a țării, buruienile dicotile anuale și perene afectează culturile de cereale păioase de pe întreg teritoriul României.

Cea mai utilizată practică în România este erbicidarea de primăvară împotriva buruienilor dicotile anuale și perene, erbicidare care rezolvă inclusiv palamida și volbura, buruieni care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamnă.

Pachetul Pixxaro™ Super conține 1l Pixxaro (12 g/l halauxifen metil, 280 g/l fluroxipir, 12 g/l safener) și 80 g Frontal 75 GD (75% tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafață de 4 hectare în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene.

Substanța activă halauxifen metil, cunoscută sub denumirea de brand Arylex™ active, este prima moleculă care aparține noii clase Arylpicolinates.

Buruienile dicotiledonate anuale și perene combătute de pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai păgubitoare: ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), loboda (Chenopodium album), fumărița (Fumăria officinalis), hrișca urcatoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), rocoina (Stelaria media), mac (Papaver rhoeas), turița (Galium aparine), palamida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).

Din soluțiile existente în piață, pachetul Pixxaro™ Super are eficacitatea cea mai ridicată pe turița (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare,.

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigură soluție pentru combaterea macului din cultură de cereale păioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice (Papaver rhoeas).

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de încredere soluție în combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) și palamida (Cirsium arvense).

Arylex™ active este substanță activă cu un mod foarte rapid de acțiune, începând de la temperaturi de 2-3 grade Celsius.

Are o flexibilitate foarte mare în aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) până la faza de burduf a culturilor de cereale (BBCH 45).

Pe lângă avantajele menționate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat în conformitate cu recomandările din eticheta și materialele de promovare, are o selectivitate foarte bună pentru  cereale și nu afectează culturile ce urmează în asolament, chiar în condiții de secetă extremă și în situațiile în care s-au efectuat lucrări minime ale solului.

În concluzie, Pixxaro™ Super este inovația cu cel mai larg spectru de combatere a  buruienilor dicotiledonate anuale și perene din cultură de cereale păioase, cu acțiune foarte rapidă, foarte selectiv pentru cultură de cereale, putându-se aplică până la faza de burduf, fără a crea probleme pentru culturile succesive.

Ion Mutafa –  Category Marketing Manager Herbicides Corteva Agriscience

Related posts

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: “Implică-te! Părerea ta contează! Comisia Europeană lansează consultarea publică privind politica de promovare a produselor agroalimentare!”

Ligia Voro

Primăria Sibiu propune ca terasele din centrul istoric să funcționeze pe tot parcursul anului

Papuc Irina

Vasile Vita: ”Creștere de 20 % pentru Vitacom în primele luni ale anului”

A. I.

Fermierii campioni la porumb din Moldova

redactia

Ofertele pentru elaborarea studiilor pentru patru drumuri expres, depuse

Ligia Voro

Cegedim: Topul celor mai mari companii din piaţa de medicamente: AbbVie, Sanofi și Novartis

Stefana Muresan

Strabag va face drumul de legătură dintre Centura Oradea și Autostrada A3

Traian Dan

Enel ridică o stație de transformare lângă Timișoara, investiție de 10 milioane de euro

redactia

Creșterea productivității prin utilaje performante la firma Davilemn SRL

Stefana Muresan

Primarul Sibiului: Poate fi oportună intrarea în Alianța Vestului

redactia

Șeful aeroporturilor din România: “Ne trebuie fonduri UE pentru terminalele cargo”

Nora Dumitrescu

Sprijin din partea autorităților pentru editorii legitimi de presă scrisă și online, în contextul crizei generate de COVID19

Nicolae Pop

Autostrada Iași – Târgu-Mureș. Calendar

Stefana Muresan

Grupul japonez Asahi, investiții de 22 de mil. de euro în fabricile de bere din Timișoara și Brașov

Stefana Muresan

Aplicația care te ajută să iei Bacalaureatul cu nota 10, creată de un elev olimpic

redactia

Clujul va deveni primul județ care digitalizează integral procesul de plată a taxelor și impozitelor locale.

Transilvania Business

Deplasarea sezonierilor în străinătate va fi reglementată ministerial

Nora Dumitrescu

Abris Capital își modernizează fabricile din Alba și Cluj

Nora Dumitrescu

Sucuri probiotice din resturi alimentare, create de cercetătorii de la USAMV

Stefana Muresan

Facturi pentru lotul Ungheni-Ogra, decontate de CNAIR

Stefana Muresan

BNR anunță rezultatele analizei soldurilor și fluxurilor conturilor financiare ale administrației publice în trimestrul III al 2019

Papuc Irina

Pe Feleac va apărea un ansamblu de case înșiruite

Nora Dumitrescu

Parcul Feroviarilor va fi revitalizat cu 12 milioane de euro

Nora Dumitrescu

QS World University Rankings: UVT și alte trei universități din Consorțiul Universitaria sunt prezente în top

Stefana Muresan

Leave a Comment