Agricultura Industrie Judete Ultimele stiri

Pixxaro™ Super – Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultură de cereale păioase

Compania Corteva Agriscience este liderul detașat pe segmentul de erbicide la cereale păioase, cu o cotă de piață de 33%. Corteva are un portofoliu complet de erbicide, acoperind atât segmentul de toamnă prin erbicidul Bizon™, cât și segmentul de primăvară prin erbicidele: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™, Cerlit™ Super.

 

În România, cerealele de toamnă ocupă locul 2 ca suprafață, după cultura porumbului. Chiar și în anii foarte dificili din punct de vedere agricol, cum a fost anul agricol 2018/2019 (seceta extremă, cerealele au răsărit în iarnă-primăvară), producțiile au fost relativ bune, și acest fapt a condus la creșterea suprafeței cu cereale păioase în sezonul agricol 2019/2020.

Dacă buruienile graminee afectează doar o parte din suprafață agricolă a țării, buruienile dicotile anuale și perene afectează culturile de cereale păioase de pe întreg teritoriul României.

Cea mai utilizată practică în România este erbicidarea de primăvară împotriva buruienilor dicotile anuale și perene, erbicidare care rezolvă inclusiv palamida și volbura, buruieni care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamnă.

Pachetul Pixxaro™ Super conține 1l Pixxaro (12 g/l halauxifen metil, 280 g/l fluroxipir, 12 g/l safener) și 80 g Frontal 75 GD (75% tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafață de 4 hectare în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene.

Substanța activă halauxifen metil, cunoscută sub denumirea de brand Arylex™ active, este prima moleculă care aparține noii clase Arylpicolinates.

Buruienile dicotiledonate anuale și perene combătute de pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai păgubitoare: ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), loboda (Chenopodium album), fumărița (Fumăria officinalis), hrișca urcatoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), rocoina (Stelaria media), mac (Papaver rhoeas), turița (Galium aparine), palamida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).

Din soluțiile existente în piață, pachetul Pixxaro™ Super are eficacitatea cea mai ridicată pe turița (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare,.

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigură soluție pentru combaterea macului din cultură de cereale păioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice (Papaver rhoeas).

Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de încredere soluție în combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) și palamida (Cirsium arvense).

Arylex™ active este substanță activă cu un mod foarte rapid de acțiune, începând de la temperaturi de 2-3 grade Celsius.

Are o flexibilitate foarte mare în aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) până la faza de burduf a culturilor de cereale (BBCH 45).

Pe lângă avantajele menționate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat în conformitate cu recomandările din eticheta și materialele de promovare, are o selectivitate foarte bună pentru  cereale și nu afectează culturile ce urmează în asolament, chiar în condiții de secetă extremă și în situațiile în care s-au efectuat lucrări minime ale solului.

În concluzie, Pixxaro™ Super este inovația cu cel mai larg spectru de combatere a  buruienilor dicotiledonate anuale și perene din cultură de cereale păioase, cu acțiune foarte rapidă, foarte selectiv pentru cultură de cereale, putându-se aplică până la faza de burduf, fără a crea probleme pentru culturile succesive.

Ion Mutafa –  Category Marketing Manager Herbicides Corteva Agriscience

Related posts

Niciun tronson din Autostrada Transilvania nu mai este blocat în prezent

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] What to do and what to see in Harghita

Transilvania Business

Încep licitațiile pentru reabilitarea drumurilor județene pe Valea Izei și Valea Ruscovei

Stefana Muresan

Licitatia pentru selectarea operatorilor de colectare si transport al deseurilor intra in line dreapta

Stefana Muresan

Domul Catolic din Timișoara, reabilitat cu fonduri europene. Investiții de peste 21 mil. lei

redactia

Șimleu Silvaniei are proiecte europene de 10 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Palatul Administrativ din Zalău, modernizat cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Începe construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti

Stefana Muresan

Euroins, sancționată cu 500.000 de lei și cu administrator temporar, precizări ASF

Ligia Voro

TeraPlast vinde companiile TeraSteel, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest

Ion Surdu

Studiu Continental România și Academia Titi Aur: șoferii admit că încalcă regulile de circulație intenționat

Ligia Voro

Staţia Transelectrica din Câmpia Turzii, retehnologizată cu 10 mil. de euro; lucrări realizate de asocierea Energobit, Siemens, Retrasib şi ELM Cluj

Stefana Muresan

Clujana se reinventează și deschide 8 magazine noi

Stefana Muresan

Programul „Generaţia Tech” se lansează la Oradea

Traian Dan

Rețeaua REGINA MARIA, achiziție finalizată la Baia Mare

Ligia Voro

Ajutoare de stat în valoare de 151 mil. lei pentru opt companii din industrie şi turism

Stefana Muresan

Consiliul UE propune adoptarea unei măsuri pentru a stimula exportul de medicamente generice și biosimilare

redactia

Clujul și Timișoara, cele mai eficiente orașe din România în lupta împotriva poluării

redactia

Împrumut de 21 mil. de euro pentru dezvoltarea municipiului Oradea

Stefana Muresan

Ce caută azi angajatorii de la tânăra generație?

Stefana Muresan

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România, scrisoare către prim-ministru: „Am fost ignorați în procesul de redactare a măsurilor de sprijin”

Ion Surdu

Ministerul Turismului introduce localităţi din Maramureş, Sibiu şi Sălaj în lista zonelor cu prioritate la investiţii

Stefana Muresan

La un an după achiziția activelor Oltchim, Chimcomplex anunță finalizarea operațiunilor de integrare și numește o nouă echipă executivă

Ligia Voro

Antreprenorii din Maramureș reiau proiectele locate de pandemie

Nora Dumitrescu

Leave a Comment