Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ASF le reamintește companiilor ce obligații au în contextul pandemiei de coronavirus

ASF a anunțat astăzi că urmărește ce se întâmplă în urma răspândirii COVID-19 și a enumerat mai multe obligații care le revin reprezentanților societăților. 

 

Comunicatul ASF este următorul:

“Astfel, în ceea ce privește evenimentele societare programate pentru perioada următoare, societățile trebuie să asigure informarea în mod corespunzător a acționarilor și să faciliteze posibilitatea exprimării dreptului de vot în cadrul AGA prin modalitățile alternative participării în mod direct sau prin reprezentant, astfel cum sunt acestea prevăzute de lege (vot prin corespondență, participare prin mijloace electronice de transmisie a datelor).

Totodată, în contextul dat este esențială asigurarea informării corespunzătoare a acționarilor/ investitorilor în ceea ce privește eventualele informații privilegiate.

În acest sens, informațiile comunicate public de către emitent, prin reprezentanții săi, precum și modalitatea de comunicare a acestora trebuie să îndeplinească criteriile legale, de natură a asigura calitatea/validitatea informațiilor, precum și informarea în mod uniform prin utilizarea canalelor de comunicare consacrate, evitându-se apariția unor situații de acces asimetric la informații relevante în legătură cu emitentul.

A.S.F. încurajează emitenții să realizeze o proprie evaluare cu privire la efectele pe care COVID-19 le are/le poate avea asupra activității desfășurate și să întocmească și să publice un document de informare a acționarilor/investitorilor.

În contextul prezentat, A.S.F. va urmări îndeplinirea obligațiilor emitenților de a asigura respectarea drepturilor acționarilor/investitorilor (dreptul acționarilor de a participa și vota în cadrul Adunărilor Generale și dreptul de informare), asigurând emitenții de întreg sprijinul instituțional în vederea identificării celor mai bune practici”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorii de medicamente, despre stocurile necesare luptei împotriva COVID-19: Capacitatea poate fi suplimentată cu 10% la cererea autorităților

Articolul următor

Pixxaro™ Super - Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultură de cereale păioase

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share