Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii de medicamente, despre stocurile necesare luptei împotriva COVID-19: Capacitatea poate fi suplimentată cu 10% la cererea autorităților

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER)- care reuneşte cele mai importante 19 situri de fabricaţie din ţară – are o capacitate însumată instalată de producţie anuală de peste 10 miliarde de unităţi terapeutice, în practic toate formele de prezentare uzuale: orale, lichide sterile şi nesterile, perfuzabile, topice, şi multe altele. Capacitatea ar putea fi suplimentată, cu 10%, la cererea autorităţilor.

“Numai pe parcursul anului 2019, fabricile din România au produs şi pus în circulaţie o cantitate de peste 300 de milioane de cutii de medicamente. Că să dăm un alt exemplu, tot în 2019, companiile membre PRIMER au fabricat circa 10 milioane de cutii de paracetamol (200 milioane de comprimate) şi 1 milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), principalele două medicamente utilizate şi în tratamentul simptomelor cauzate de COVID-19”, transmite Dragoş Damian, Director Executiv PRIMER, într-un comunicat de presă, citat de news.ro.

Potrivit PRIMER, aceste volume pot fi dublate la solicitarea autorităţilor, iar capacităţile de producţie pot creşte cu circa 10% dacă se suspendă temporar faza de serializare.

Potrivit documentului, fabricile de medicamente din România sunt în marea lor majoritate noi, astfel încât înglobează tehnologie farmaceutică de ultima oră. Producătorii de medicamente au făcut în ultimii 15 ani investiţii de peste 500 milioane de Euro în extindere, transferuri de tehnologii moderne şi pregătirea de personal calificat.

“Aşadar, suntem pregătiţi şi stăm la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a răspunde solicitărilor acestuia în ceea ce priveşte fabricarea de stocuri de medicamente necesare luptei împotriva simptomelor COVID-19. În plus, în anumite condiţii speciale şi cu aprobarea autorităţilor competente, producătorii pot importa medicamente deficitare prin grupurile internaţionale din care fac parte sau pot transfera tehnologic producţia oricărei substanţe active ieşite de sub patent, pentru a produce în România preparatele care lipsesc precum şi eventualele medicamente care par a da rezultate în tratamentul COVID-19, cum ar fi clorochina”, a completat Damian.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Volumul total de investiții din CEE în 2019 depășește performanța record din 2018

Articolul următor

ASF le reamintește companiilor ce obligații au în contextul pandemiei de coronavirus

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share