Trei antreprenori din Braşov au investit 80.000 de euro într-un centru de escaladă în Baloteşti, lângă Bucureşti, Climb House, pe care l-au deschis în decembrie 2019. Andrei Bejan, Emil Roată şi Ioana Bejan Roată au acum în pregătire un al doilea spaţiu similar în Braşov. Despre afacerea acestora scrie publicația locală bizbrasov.ro
„Andrei şi Emil au început să construiască parcuri de aventură şi diverse locuri de căţărat, lucrând cu o firmă din Marea Britanie şi una din Olanda. În scurt timp, şi-au dat seama că am avea în România aproape toate resursele să facem aşa ceva. Nu ne lipsea decât finanţarea şi aşa am reuşit să-mi fac şi eu loc în echipă. Nu era suficient că sunt sora lui Andrei şi soţia lui Emil. Trebuia să pun şi eu nişte know-how (cunoştinţe – trad.) la bătaie“, povesteşte Ioana Bejan Roată, citată de bizbrasov.ro.
Astfel, au scris un proiect pe care l-au depus pentru a accesa o finanţare prin programul StartUp Nation. Pentru că au primit fonduri şi de la StartUp Nation, dar şi de la o instituţie bancară, au hotărât să deschidă două centre Climb House, punând la bătaie şi resurse proprii. Primul a fost deschis în complexul DN1 Value Center din Baloteşti, dezvoltat de grupul Prime Kapital, iar al doilea va fi în Braşov.
Investiţia pentru primul Climb House a fost de 80.000 de euro deoarece construcţia a fost făcută în regie proprie, însă, potrivit estimărilor celor trei antreprenori, în mod normal, o astfel de investiţie depăşeşte 100.000 de euro, în funcţie de trasee şi complexitatea acestora, mai scrie sursa citată.
Cei trei antreprenori se adresează unui public potenţial de 150.000 de persoane, în principal familii cu copii. Deschiderea celui de-al doilea centru, cel din Braşov, este planificată pentru perioada martie-aprilie, astfel încât să respecte termenul impus prin programul StartUp Nation.
De profesie, Andrei Bejan este alpinist utilitar cu o experienţă de peste zece ani în domeniu. Ioana Bejan Roată are experienţă în management de proiecte şi atragere de finanţări, iar Emil Roată este inginer în industria lemnului, restaurator şi proiectant.