Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea lanțului Ecofarmacia din Transilvania de către gigantul Phoenix

agerpres.ro

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţiile prin care Help Net Farma SA intenționează să preia 8 farmacii deținute de Tri Farm SRL, precum și compania Ecofarmacia Network SRL.

Help Net Farma SA, parte a grupului german Phoenix, are ca obiect principal de activitate comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice prin magazine specializate și operează, în România, lanțul farmaceutic cu același nume. Tri Farm SRL comercializează cu amănuntul produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate. Din cele 8 farmacii ce urmează a fi preluate de Help Net, 7 sunt situate în municipiul Constanța și una în municipiul Râmnicu Sărat.

În ceea ce priveşte Ecofarmacia Network SRL, aceasta operează 33 de farmacii localizate în centrul Transilvaniei, prin intermediul cărora comercializează cu amănuntul produse farmaceutice şi parafarmaceutice.

Ecofarmacia, pe piață de 10 ani, lanț condus de Marius-Călin Cherecheș (14,5% din acțiuni), are unități în Alba, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu. Compania, cu sediul în Brașov, este controlată indirect de cetățeanul francez Jean Stephan Georges și de Albert Attila, care dețin și compania farmaceutică Bioeel din Târgu-Mureș, conform termene.ro. În 2018, Ecofarmacia, cu 210 angajați, a avut afaceri de peste 92 milioane lei și un profit net de 170.792 lei, scrie Bizbrasov.ro.

Prin noua tranzacție, Phoenix ajunge în România la un portofoliu de 300 farmacii.

Grupul german Phoenix, înființat în 1994, cu sediul în Mannheim, este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, cu afaceri anuale de peste 20 miliarde euro și fiind prezent în 27 de țări cu circa 37.000 de angajați.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că aceste două operaţiuni nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea lor cu un mediu concurențial normal.

Foto: Agerpres

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Sibiu: măsuri de reducere a impactului negativ pentru businessul local cauzat de Covid-19

Articolul următor

Taximetriștii clujeni au intrat într-un program special

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share