Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hotelurile Clujului vor scutiri de taxe și impozite

Opt hoteluri din Cluj ce reprezintă 45% din capacitatea de cazare din zonă, vor solicita guvernului amânarea cu un an a impozitului pe clădiri şi scutirea pe șase luni de la plata contribuţiilor sociale.

“În caz contrar, în condițiile actualei crize sanitare, în 2-3 luni cei 800 de angajați ai acestor hoteluri vor trebui să fie disponibilizați”, avertizează avocatul hotelierilor, Mircea Pop. Managerii lor susțin că în condițiile în care nu se mai circulă, nu se mai organizează evenimente, încasările unităților turistice tind către zero.

Hotelierii solicită autorităţilor locale amânarea impozitului pe clădiri timp de un an sau anularea lui, iar celor naţionale, scutirea pe termen de șase luni de la plata contribuţiilor sociale, iar pe un an de la plata impozitului specific, achitat pentru licenţiere în funcţie de paturi.

Lanțul Wyndham a recomandat hotelului Ramada din Cluj să aibă o atitudine de solidaritate și de a nu penaliza anulări de cazare, a precizat reprezentantul unității, Răzvan Țărmure. O altă soluție o reprezintă ajutorul de stat în acest sector, au menționat hotelierii clujeni. Solicitările lor se vor concretiza într-un memorandum care va fi trimis executivului de la București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Startup-ul XVision ajută medicii români să prevină răspândirea COVID 19

Articolul următor

Mastercard donează 100.000 de euro pentru combatarea COVID - 19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share