Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mastercard donează 100.000 de euro pentru combatarea COVID – 19

Mastercard se alătură inițiativei Asociației Dăruiește Viață de combatere a coronavirusului COVID-19 în România, care a anunțat că toate donațiile primite începând cu data de 11 martie vor fi redirecționate către sprijinirea eforturilor derulate de instituțiile care gestionează criza, pentru consolidarea capacității sistemului medical românesc de prevenire și tratare a pacienților. Compania va dona 100.000 de euro pentru limitarea efectelor COVID-19 pe plan local, la câteva zile după ce Mastercard a anunțat la nivel global parteneriatul cu Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome, prin care 125 de milioane de dolari vor fi investiți în programul COVID-19 Therapeutics Accelerator pentru identificarea, evaluarea, dezvoltarea și scalarea posibilelor tratamente.

Angajamentul Mastercard constă în direcționarea sumei de 100.000 de euro către achiziționarea de echipamente speciale, cu importanță crucială în asigurarea îngrijirii adecvate pentru persoanele infectate, precum aparate de ventilat, paturi de terapie intensivă și alte echipamente necesare, care vor fi donate ulterior centrelor de carantină și izolare, deschise în diferite puncte ale țării.

Credem că în acest moment este nevoie de solidaritate și de responsabilitate. Responsabilitate la nivel individual, prin respectarea indicațiilor oferite de autorități, și solidaritate pentru a proteja viața celor mai vulnerabili dintre noi. Sistemul medical românesc, cu limitările pe care deja le cunoaștem, va fi pus la grea încercare în perioada următoare, în lupta cu COVID-19. Este nevoie de toată susținerea posibilă pentru spitalele din România din prima linie și pentru cadrele medicale care vor îngriji persoanele dragi nouă.”, a declarat Oana Gheorghiu, co-fondator Dăruiește Viață.

Dăruiește Viață face și acum ceea ce a făcut dintotdeauna, alături de donatorii săi – îmbunătățește capacitatea spitalelor de a oferi îngrijire pacienților români. Ne bucurăm de inițiativa Mastercard de a se alătura în acest moment de criză pentru a susține lupta cu COVID-19 prin achiziția de echipamente și aparatură necesară”, a precizat Carmen Uscatu, co-fondator Dăruiește Viață.

Odată cu sprijinirea misiunii globale de activare a COVID-19 Therapeutics Accelerator pentru facilitarea procesului de dezvoltare a unor vaccinuri și tratamente accesibile și eficiente la scară largă, am știut că este de datoria noastră să ne alăturăm efortului local de gestionare a situației în care ne aflăm”, a subliniat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

Mastercard colaborează îndeaproape cu Asociația Dăruiește Viață încă de anul trecut, în calitate de partener de inovație pe termen lung al inițiativei #NoiFacemUnSpital, în vederea asigurării infrastructurii și echipamentului tehnologic necesare finalizării Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hotelurile Clujului vor scutiri de taxe și impozite

Articolul următor

Telemedicina se mobilizează în criza coronavirusului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share