Brașov Comunitate Judete Sanatate Ultimele stiri

„Brașovul pregătit”: Fundația Comunitară colectează donații pentru aprovizionarea Spitalului de Boli Infecțioase

Fundația Comunitară Brașov face apel la locuitorii Brașovului și companiile locale să doneze bani pentru aprovizionarea spitalelor din Brașov cu testere, echipamente de protecție pentru personalul medical, dezinfectanți, filtre antivirale, echipament specific de ventilare, măști oxigen pentru copii și adulți. Lista cu necesarul este pusă la dispoziție de către conducerea spitalului.

În plus, Fundația Comunitară Brașov consideră că este esențial să fie suplinită lipsa de spațiu cu containere tip cameră pentru primire urgențe (nevoia estimată fiind de 4 bucăți cu un cost unitar de 6000 de euro).

Inițiativa vine ca răspuns la nevoile Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov care este deja implicat în procesul de identificare și vindecare a persoanelor îmbolnăvite cu noul virus. COVID-19 se răspândește rapid, este foarte contagios.

„Este momentul să contribuim fiecare pentru binele tuturor, cât mai repede posibil până epidemia nu se răspândeste mai mult. Este timpul pentru a acționa cu responsabilitate, empatie și solidaritate”, transmit autorii inițiativei.

„DE CE?
Responsabilitatea este una dintre valorile definitorii pentru Fundația Comunitară Brașov, transpuse în realitate de fiecare dată când acționăm pentru comunitatea brașoveană.
Prioritatea ”0” a Fundației Comunitare Brașov în acest moment este implicarea în comunitate prin generarea rapidă de soluții la nevoile reale din acest moment și anume dotarea în regim de urgență a spitalelor din Brașov.
PENTRU CINE?
BRAȘOVUL PREGĂTIT este pentru fiecare brașovean care poate ajunge în situația de a avea nevoie de sistemul sanitar, în următoarea perioadă, în contextul COVID-19.
Implicarea Spitalului de Boli Infecțioase este vitală în cazul acestei pandemii. Este spitalul cel mai important pentru a acționa în prima linie.
REALITATEA?
Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, o clădire veche de aproape 100 de ani, este în plin proces de reabilitare. Capacitatea de funcționare este redusă la jumătate, resursele limitate, situație în care spitalul nu va face față unui număr crescut de cazuri, așa cum este preconizat să se întâmple. Sunt doar 62 de paturi (adulți și copii) din care doar 10 paturi sunt alocate în acest moment cazurilor cu COVID-19.
Echipa medicală este extrem de implicată și dedicată, fiind condusă de către directorul medical Andreea Moldovan, medic primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, distinsă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu “Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească” dar există “amenințarea terminării resurselor și așa limitate și raționalizate”.
Resursele materiale sunt și ele limitate, personalul medical putând fi în imposibilitatea de a exercita actul medical și de a salva vieți. Fără materiale medicale, fără spațiu de primire a bolnavilor, fără șansă la viață”.

Related posts

Primăria Oradea investeşte 13,6 mil. lei pentru reamenajarea malului stâng al Crişului Repede din zona centrală

Stefana Muresan

BV | Coresi Business Park, certificat BREEAM Very Good

Transilvania Business

KazMunayGas şi Ministerul Energiei au înfiinţat Fondul de Investiţii în Energie kazah-român, cu investiţii estimate la un miliard de dolari

redactia

Un weekend plin de filme bune la cea de-a treia ediție a Festivalului TIFF Oradea

Traian Dan

Sibiu: Strada care leagă trei cartiere de Zona Industrială Est intră în reparații

Papuc Irina

Investiție de 14 mil. euro – Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative, cunoscut drept Buftea de Cluj, isi deschide portile

redactia

Prințul Charles va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

Stefana Muresan

Cum s-au schimbat hobby-urile românilor în timpul carantinei determinată de COVID-19

Traian Dan

Globalworth Industrial, Globalworth’s logistics and light industrial sub-brand, has reached 100% occupancy rate

Papuc Irina

În Brașov poate începe construirea Sălii Polivalente pe fostul Stadion Municipal cu o capacitate de peste 10.000 de locuri

Papuc Irina

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj lansează zborurile către Hurghada, Egipt, operate de AlMasria Universal Airlines

Stefana Muresan

Începe reconfigurarea și lărgirea uneia dintre cele mai importante artere a Sibiului

Ion Surdu

UBB vizează cumpărarea sediului Băncii Transilvania

Stefana Muresan

Ioan Iacob Floria, fostul CFO al Aramis Invest, ridică o fabrică cu investiţii de 19 milioane lei în Baia Mare

redactia

Juriul internațional Future Makers a desemnat start-up-urile câștigătoare ale premiilor de 20.000 de euro

Papuc Irina

Schaeffler România reacționează la scăderea activității din sectorul automotive

Ligia Voro

Accor and AXA launch a strategic partnership to offer unique medical assistance in hotels worldwide

Papuc Irina

O firmă de curierat din Brașov va folosi pentru livrare pungi din plastic 100% reciclat

Papuc Irina

România a atras până la finele lui 2018 finanțări în valoare de 1,12 miliarde euro pentru proiecte de mediu, dezvoltare urbană, sănătate, educație sau IMM-uri

redactia

UMB, ”mobilizare exemplară”. Imagini cu primii kilometri de autostradă din Moldova

Stefana Muresan

Premiul de Excelenta in Digitalizare, castigat de Primaria Cluj-Napoca

Stefana Muresan

ADR Centru: Contracte de 200% la reabilitarea infrastructurii si 120% la patrimoniu

Stefana Muresan

Parcul Tetarom III e plin. Quadroform vine cu 11 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Condmag Braşov, afaceri de 3,3 mil. lei în 2018

redactia

Leave a Comment