Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Brașovul pregătit”: Fundația Comunitară colectează donații pentru aprovizionarea Spitalului de Boli Infecțioase

Fundația Comunitară Brașov face apel la locuitorii Brașovului și companiile locale să doneze bani pentru aprovizionarea spitalelor din Brașov cu testere, echipamente de protecție pentru personalul medical, dezinfectanți, filtre antivirale, echipament specific de ventilare, măști oxigen pentru copii și adulți. Lista cu necesarul este pusă la dispoziție de către conducerea spitalului.

În plus, Fundația Comunitară Brașov consideră că este esențial să fie suplinită lipsa de spațiu cu containere tip cameră pentru primire urgențe (nevoia estimată fiind de 4 bucăți cu un cost unitar de 6000 de euro).

Inițiativa vine ca răspuns la nevoile Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov care este deja implicat în procesul de identificare și vindecare a persoanelor îmbolnăvite cu noul virus. COVID-19 se răspândește rapid, este foarte contagios.

„Este momentul să contribuim fiecare pentru binele tuturor, cât mai repede posibil până epidemia nu se răspândeste mai mult. Este timpul pentru a acționa cu responsabilitate, empatie și solidaritate”, transmit autorii inițiativei.

„DE CE?
Responsabilitatea este una dintre valorile definitorii pentru Fundația Comunitară Brașov, transpuse în realitate de fiecare dată când acționăm pentru comunitatea brașoveană.
Prioritatea ”0” a Fundației Comunitare Brașov în acest moment este implicarea în comunitate prin generarea rapidă de soluții la nevoile reale din acest moment și anume dotarea în regim de urgență a spitalelor din Brașov.
PENTRU CINE?
BRAȘOVUL PREGĂTIT este pentru fiecare brașovean care poate ajunge în situația de a avea nevoie de sistemul sanitar, în următoarea perioadă, în contextul COVID-19.
Implicarea Spitalului de Boli Infecțioase este vitală în cazul acestei pandemii. Este spitalul cel mai important pentru a acționa în prima linie.
REALITATEA?
Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, o clădire veche de aproape 100 de ani, este în plin proces de reabilitare. Capacitatea de funcționare este redusă la jumătate, resursele limitate, situație în care spitalul nu va face față unui număr crescut de cazuri, așa cum este preconizat să se întâmple. Sunt doar 62 de paturi (adulți și copii) din care doar 10 paturi sunt alocate în acest moment cazurilor cu COVID-19.
Echipa medicală este extrem de implicată și dedicată, fiind condusă de către directorul medical Andreea Moldovan, medic primar de boli infecțioase și medic specialist epidemiolog la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, distinsă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu “Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească” dar există “amenințarea terminării resurselor și așa limitate și raționalizate”.
Resursele materiale sunt și ele limitate, personalul medical putând fi în imposibilitatea de a exercita actul medical și de a salva vieți. Fără materiale medicale, fără spațiu de primire a bolnavilor, fără șansă la viață”.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Webinarii gratuite de business pentru a combate efectele crizei economice

Articolul următor

100 de măsuri urgente pentru starea economiei în contextul COVID-19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share