Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universităţile din Timişoara au mutat integral procesul educaţional pe internet

Cu studenţii trimişi acasă, universităţile timişorene crează adevărate campusuri unversitare pentru ca tinerii învăţăcei să poată studia în continuare. Primul anunţ a venit din partea celor de la Universitatea de Vest, au urmat Universitatea Politehnica şi Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Porocesul educaţional universitar timişoreană continuă, chiar dacă în mediul virtual. Principalele universităţi timişorene au descoperit că beneficiază de platforme online performante, iar acum au prilejul să le folosească.

Videoconferinţe şi interacţiune scrisă, la UVT

Dincolo de resursele digitale, prin intermediul cărora cadrele didactice pot să încarce documentele suport, sunt din ce în ce mai necesare instrumentele de interacțiune online (sisteme de videoconferință, sisteme de tip sondaj online dar și facilități de comunicare și interacțiune scrisă), care pot facilita nu doar schimbul unilateral de informații, ci și schimbul dinamic și eficient de idei și răspunsuri la preocupările actualității și lumii științei.

„Devenită importantă pentru desfășurarea la distanță a activităților didactice, mai ales în timpul unei crize precum este cea declanșată de propagarea coronavirusului, infrastructura online cuprinde platforme de e-learning disponibile de mai mulți ani în UVT pentru cadrele didactice și pentru studenți, în toate zonele și funcționalitățile structurii noastre universitare. UVT dispune acum de un sistem integrat de platforme specializate pentru învățământ online, adaptate specificului comprehensiv al instituției noastre, așa cum este platforma adaptată Moodle, dar și clasicele Google Classroom sau Edmodo, precum și Google Meet sau Skype for Business pentru videoconferințe. Aceste instrumente permit transmiterea suportului de curs și a resurselor bibliografice online, comunicarea electronică dintre studenți și cadre didactice, atât prin mesaje private, cât și de tip forum, organizarea de videoconferințe, stabilirea de sarcini educaționale pentru studenți, încărcarea de teme și proiecte de către aceștia, evaluarea lor și acordarea de feedback sau desfășurarea altor activități de predare-învățare-evaluare”, a anunţat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Universitatea Politehnica şi platforma de e-learning

Cu un puternic şi dezvoltat departament de specialitate, UPT a decis să le ofere studenţilor posibilitatea să studieze de acasă, prin intermediul internetului. Acolo există Campusul Universitar.

„Universitatea Politehnica Timișoara, prin Campusul Virtual al UPT, continuă să furnizeze educație de calitate și în situația actuală de criză. Cadrele didactice și studenții folosesc deja un tip de educație online integrat, prin uneltele dar și modelele educaționale interactive. Prin Decizia Consiliul de Administrație al Universității Politehnica Timișoara privind prevenirea și monitorizarea riscurilor privind COVID-19 (Coronavirus) din cadrul UPT, în perioada 11 martie 2020 – 22 martie 2020 toate activitățile didactice (cursuri, seminarii, lucrări de laborator, practică, examinări și testări studenți etc.) se desfășoară exclusiv în regim online, utilizându-se Campusul Virtual al UPT (cv.upt.ro),  platforma specializată pentru învățământ la distanță și sisteme electronice specifice de comunicare. Universitatea Politehnica Timișoara are la dispoziție o infrastructură modernă și integrată deja,  necesară pentru desfășurarea activităților educaționale în sistem online, utilizând platforma specializată de e-learning, Campusul Virtual al UPT și sisteme online de videoconferință”, a anunţat UPT.

Senatul UMFT aprobă studiul prin internet

Coronavirusul este serios luat în considerare chiar de cei care trebuie să lupte cu boala. Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara a aprobat continuarea studiului, prin intermediul internetului.

„Pentru a contribui la siguranţa studenţilor, a cadrelor didactice, a angajaţilor UMFVBT şi de altfel a întregii comunităţi – deoarece fiecare măsură de protecţie corect aplicată şi fiecare caz prevenit au impact asupra comunităţii – iniţiativa conducerii UMFVBT de a continua, temporar, procesul educaţional la distanţă, prin intermediul mijloacelor on-line a fost aprobată în 11 martie 2020 de către Senatul Universitar. Pentru informare, puteţi consulta metodologia ce guvernează modalitatea de desfăşurare la distanţă a procesului educaţional pe site-ul universităţii. Începând de ieri, site-ul universităţii a început să fie populat cu primele materiale de studiu, urmând ca, etapizat, până în 20 martie 2020 să fie încărcate toate materialele, pentru toate programele de studiu, toţi anii şi toate facultăţile”, au anunţat cei de la UMFT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prețul unui litru de carburant, sub 5 lei. România are cea mai ieftină benzină din UE

Articolul următor

Primăria Deva își suspendă activitatea: primarul și administratorul public al orașului, testați pozitiv la COVID-19. Taxele și impozitele se vor achita online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share