Hunedoara Judete Sanatate Ultimele stiri

Primăria Deva își suspendă activitatea: primarul și administratorul public al orașului, testați pozitiv la COVID-19. Taxele și impozitele se vor achita online

Primăria municipiului Deva, județul Hunedoara, a anunțat că își suspendă activitatea pentru cel puțin 14 zile, însă data reluării acesteia va fi anunțată ulterior. Decizia a fost luată duminică, 15 martie, după ce cu o zi mai devreme primarul și administratorul public al orașului au fost depistați pozitiv la testarea pentru infectarea cu virusul Covid-19, iar 60 de angajați au intrat în izolare la domiciliu, fiind și ei în așteptarea rezultatelor testărilor.

„Ca urmare a faptului că aproximativ 60 de angajaţi ai Primăriei Municipiului Deva se află în prezent în izolare voluntară la domiciliu, începând cu data de 14 martie, urmând a fi testaţi epidemiologic pentru infectarea cu virusul COVID – 19, pentru a preveni răspândirea virusului, pentru a proteja cetățenii care au legături directe cu persoanele din cadrul Primariei Municipiului Deva, precum şi pe angajaţii instituţiei,

Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Deva a adoptat astăzi, 15 martie 2020, prezenta HOTĂRÂRE:

1. Ținând cont de numărul mare de angajați din cadrul Primariei care au intrat în contact direct cu persoanele confirmate ca infectate cu COVID-19, activitatea Primăriei Municipiului Deva din Piața Unirii, nr. 4 se suspendă până la o dată stabilită ulterior (în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice), cu excepția Biroului de Situații de Urgență, camera 26, birou care va executa activităti conform dispoziției Primarului, respectiv asigurarea hranei pentru persoanele izolate la domiciliu. În sediul Primariei se vor executa lucrări de dezinfecție.

2. Direcția Impozite și Taxe Locale, situat pe Bul. 1 Decembrie 1918, nr. 16A, iși suspendă activitatea până la o dată stabilită ulterior (în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice). Se vor executa lucrări de dezinfecție. Plățile privind impozitele, amenzi și orice taxe datorate bugetului local al Municipiului Deva se pot efectua online pe wwwghiseul.ro

3. Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă își suspendă activitatea până la o dată stabilită ulterior (în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice), cu exceptia Compartimentului Stare Civilă, unde va exista un program de lucru cu publicul, pentru înregistrarea actelor de deces, depunere documente, zilnic intre orele 10:00 și 12:00. Se vor executa lucrări de dezinfecție.

4. Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat, Serviciul de Cadastru și Fond Funciar și Serviciu Programe Dezvoltare își suspendă activitatea până la o dată stabilită ulterior (în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice). Se vor executa lucrări de dezinfecție.

5. Direcța de Asistență Socială fiind o instituţie publică și subordonată Consiliului Local își suspendă activitatea până la o dată stabilită ulterior. Adăpostul de noapte va funcționa conform regulamentului. Se vor executa lucrări de dezinfecție.

6. Centrul Cultural Drăgan Muntean iși suspendă activitatea până la o dată stabilită ulterior. Se vor executa lucrări de dezinfecție.

7. SPIGM își va continua activitatea conform Hotărârii CLSU.

8. Pe perioada suspendării activității (minimum 14 zile – zilele minime de izolare conform procedurii) fiecare angajat trebuie să aibă dovada unuia dintre cele 3 tipuri de concediu (de odihnă, medical, fara plată), iar persoanele care au copii sub 12 ani se vor folosi de hotărârea de guvern (Legea nr. 19/2020). Acestea se vor preda șefiilor ierarhici superiori”, se menționează în hotărârea semnată de viceprimarul localității, Ferdinand-Zoltan Pogocsan.

Sâmbătă, 14 martie, primarul Devei, Nicolae-Florin Oancea, şi administratorul public al municipiului, Adrian Nicolae David au primit rezultatul „pozitiv” la testarea pentru infectarea cu coronavirus. În urma acestuia, reprezentanții Primăriei Deva au decis ca toți angajaţii instituției care au avut contact direct cu Oancea sau David după ziua de luni, 9 martie, s-au izolat voluntar la domiciliu, au anunţat DSP Hunedoara despre izolarea lor şi aşteaptă testarea epidemiologică la domiciliu.

Related posts

UNTOLD, sprijin pentru prima trecere de pietoni cu marcaj orizontal 3D

Ligia Voro

Banca Transilvania, avans de 33,6% al profitului net în primul semestru, până la 662,7 milioane lei

Stefana Muresan

Clubul Fermierilor Români, o asociație nouă în agricultură

redactia

Producătorul orădean de volane pentru Porsche a angajat muncitori din Sri Lanka

Traian Dan

Producătorii de legume au la dispoziție de astăzi o platformă online, ce le facilitează accesul către marii relaileri

Papuc Irina

Linia ferată Cluj – Cernăuți, în topul celor mai pitorești din Europa

Nora Dumitrescu

50 de milioane de lei pentru lucrări de apă-canal în Municipiul Oradea

Traian Dan

Peste 174.500 de angajați în Bihor

Traian Dan

Ian Worboys, CEO-ul P3 Logistic Parks, lansează prima carte pentru copii în memoria fiului său

redactia

Acționarii Compa Sibiu au aprobat intrarea în sectorul hotelier: va fi creată societatea Compa Hospitality

Papuc Irina

Iulius Mall, redeschis pe bucăți. Liber la terase

Nora Dumitrescu

Orange aduce inovaţia 5G la UNTOLD

Ligia Voro

Prima ședință de consiliu local în sistem videoconferință

Nora Dumitrescu

Început în forță pe Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Firma Techtex din județul Bihor, produce 150.000 de măști acreditate pe zi

Traian Dan

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania, într-un mesaj către acționari: „Este a patra reinventare pentru noi. Traversăm cu încredere această perioadă. Curaj, România!”

Ion Surdu

Italienii își fac asociație în județul Bihor

Traian Dan

Portland, bilant la 20 de ani

Ionut Oprea

Fermierii din Ardeal au trimis o scrisoare deschisă guvernului

Nora Dumitrescu

Se pregăteşte un nou mini-mall în Timişoara

Robert Bloancă

Topul companiilor care au contribuit la bugetul local din Alba Iulia în 2017: Apulum, Elit și Mall Alba

Stefana Muresan

Demersuri pentru un centru național de medicină regenerativă la Tîrgu-Mureș

Stefana Muresan

Piețele din Oradea sunt dezinfectate zilnic cu soluții pe bază de clor

Traian Dan

Sibiul concurează pentru titlul de cea mai bună destinație turistică din Europa

Papuc Irina

Leave a Comment