Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Deva își suspendă activitatea: primarul și administratorul public al orașului, testați pozitiv la COVID-19. Taxele și impozitele se vor achita online

Primăria municipiului Deva, județul Hunedoara, a anunțat că își suspendă activitatea pentru cel puțin 14 zile, însă data reluării acesteia va fi anunțată ulterior. Decizia a fost luată duminică, 15 martie, după ce cu o zi mai devreme primarul și administratorul public al orașului au fost depistați pozitiv la testarea pentru infectarea cu virusul Covid-19, iar 60 de angajați au intrat în izolare la domiciliu, fiind și ei în așteptarea rezultatelor testărilor.

„Ca urmare a faptului că aproximativ 60 de angajaţi ai Primăriei Municipiului Deva se află în prezent în izolare voluntară la domiciliu, începând cu data de 14 martie, urmând a fi testaţi epidemiologic pentru infectarea cu virusul COVID – 19, pentru a preveni răspândirea virusului, pentru a proteja cetățenii care au legături directe cu persoanele din cadrul Primariei Municipiului Deva, precum şi pe angajaţii instituţiei,

Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Deva a adoptat astăzi, 15 martie 2020, prezenta HOTĂRÂRE:

1. Ținând cont de numărul mare de angajați din cadrul Primariei care au intrat în contact direct cu persoanele confirmate ca infectate cu COVID-19, activitatea Primăriei Municipiului Deva din Piața Unirii, nr. 4 se suspendă până la o dată stabilită ulterior (în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice), cu excepția Biroului de Situații de Urgență, camera 26, birou care va executa activităti conform dispoziției Primarului, respectiv asigurarea hranei pentru persoanele izolate la domiciliu. În sediul Primariei se vor executa lucrări de dezinfecție.

2. Direcția Impozite și Taxe Locale, situat pe Bul. 1 Decembrie 1918, nr. 16A, iși suspendă activitatea până la o dată stabilită ulterior (în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice). Se vor executa lucrări de dezinfecție. Plățile privind impozitele, amenzi și orice taxe datorate bugetului local al Municipiului Deva se pot efectua online pe wwwghiseul.ro

3. Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă își suspendă activitatea până la o dată stabilită ulterior (în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice), cu exceptia Compartimentului Stare Civilă, unde va exista un program de lucru cu publicul, pentru înregistrarea actelor de deces, depunere documente, zilnic intre orele 10:00 și 12:00. Se vor executa lucrări de dezinfecție.

4. Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat, Serviciul de Cadastru și Fond Funciar și Serviciu Programe Dezvoltare își suspendă activitatea până la o dată stabilită ulterior (în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice). Se vor executa lucrări de dezinfecție.

5. Direcța de Asistență Socială fiind o instituţie publică și subordonată Consiliului Local își suspendă activitatea până la o dată stabilită ulterior. Adăpostul de noapte va funcționa conform regulamentului. Se vor executa lucrări de dezinfecție.

6. Centrul Cultural Drăgan Muntean iși suspendă activitatea până la o dată stabilită ulterior. Se vor executa lucrări de dezinfecție.

7. SPIGM își va continua activitatea conform Hotărârii CLSU.

8. Pe perioada suspendării activității (minimum 14 zile – zilele minime de izolare conform procedurii) fiecare angajat trebuie să aibă dovada unuia dintre cele 3 tipuri de concediu (de odihnă, medical, fara plată), iar persoanele care au copii sub 12 ani se vor folosi de hotărârea de guvern (Legea nr. 19/2020). Acestea se vor preda șefiilor ierarhici superiori”, se menționează în hotărârea semnată de viceprimarul localității, Ferdinand-Zoltan Pogocsan.

Sâmbătă, 14 martie, primarul Devei, Nicolae-Florin Oancea, şi administratorul public al municipiului, Adrian Nicolae David au primit rezultatul „pozitiv” la testarea pentru infectarea cu coronavirus. În urma acestuia, reprezentanții Primăriei Deva au decis ca toți angajaţii instituției care au avut contact direct cu Oancea sau David după ziua de luni, 9 martie, s-au izolat voluntar la domiciliu, au anunţat DSP Hunedoara despre izolarea lor şi aşteaptă testarea epidemiologică la domiciliu.

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Universităţile din Timişoara au mutat integral procesul educaţional pe internet

Articolul următor

CONAF propune Guvernului să ia măsuri pentru sprijinirea mediul de afaceri: acces gratuit la utilitățile publice pentru minim 90 de zile

Citește și:
Citeste mai mult

De la Satu Mare, la nivel național

Samus Lact vrea să rezolve problemele din sectorul taurin de la nivel național prin înființarea UNCST –  BOVICOOP.…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
3
Share