Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ursula von der Leyen anunță limitarea exporturilor UE de măști și echipamente medicale: „Trebuie să rămână în interiorul UE. Acum e Italia, dar și alte state vor avea nevoie”

Press conference of David SASSOLI, EP President and Ursula VON DER LEYEN, EC President-elect

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat duminică faptul că Uniunea Europeană va limita exporturile de măşti chirurgicale şi alte echipamente de protecţie, pentru a garanta aprovizionarea UE pe fondul pandemiei cu noul coronavirus. Totodată, Ursula von der Leyen a mai anunțat că luni vor fi lansate achiziții publice comune cu statele membre pentru truse de testare și ventilatoare respiratorii, scrie caleaeuropeană.ro.

„Răspândirea coronavirusului în UE este o provocare pentru sistemul nostru de sănătate. Trebuie să ne protejăm lucrătorii din sănătate, care reprezintă prima linie de apărare împotriva virusului. Lucrăm pe trei segmente. În primul rând, lucrăm cu industria. În al doilea rând trebuie să ținem în UE echipamentele de protecție de care avem nevoie. De aceea, am adoptat astăzi (duminică – n.r.) un sistem de autorizare la export pentru aceste echipamente medicale de protecție. Aceasta vrea să însemne că acest tip de exporturi în afara Uniunii Europene vor trebui autorizate de guvernele UE. Este  corect, deoarece avem nevoie de aceste echipamente pentru sistemele nostru de sănătate”, a declarat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o înregistrare video postată pe contul ei de Twitter.

„În al treilea rând, trebuie să distribuim aceste echipamente în interiorul Uniunii Europene. Interdicțiile naționale în vânzarea acestor echipamente nu sunt bune. Trebuie să ne ajutăm între noi. Nicio țară nu poate produce atât cât are nevoie. Astăzi este Italia care are nevoie de o cantitate mare de produse medicale, dar peste câteva săptămâni și alte state vor avea nevoie. Printr-o producție mai mare, păstrarea ei în Uniunea Europeană și împărtășirea lor cu ceilalți pentru a ne proteja angajații din sănătate, pacienții și pentru a opri răspândirea virusului. De aceea, propun această soluție europeană astăzi”, a spus președinta executivului european.

Șefa executivului european va prezenta luni și noi principii pentru statele membre privind măsurile luate la frontiere, în contextul în care mai multe state membre au decis închiderea granițelor naționale, mai scrie sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CONAF propune Guvernului să ia măsuri pentru sprijinirea mediul de afaceri: acces gratuit la utilitățile publice pentru minim 90 de zile

Articolul următor

Ministrul Muncii: „Va urma un prim val de măsuri pentru angajatori, dar şi pentru angajaţii nevoiţi să intre în şomaj tehnic”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share