Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea AdePlast de către Sika România

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Sika România SRL intenționează să preia
Adeplast SA.

Sika Romania SRL este deținută de grupul Sika din Elveția care este specializat în substanțe chimice. Sika Romania SRL desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale de construcţii (producţie de beton, sisteme de hidroizolaţii, sisteme de acoperire, sisteme de pardoseli, sisteme de lipire şi etanşare, retehnologizări etc).

AdepPlast SA este activă, în principal, în producția și comercializarea mortarelor și adezivilor pentru construcții și produselor de termoizolare, în special polistiren. Într-o măsură mai mică, AdePlast este implicată și în domeniul membranelor de hidroizolare, vopselelor și acoperirilor decorative, precum și în cel al amestecurilor pentru betoane și mortare și accesorii (plasă din fibră de sticlă, dibluri, lipici, spumă poliuretanică). AdePlast deține patru fabrici în România, situate în apropierea orașelor Oradea, Ploiești, Roman și Craiova.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Sika România are trei fabrici, una de aditivi pentru betoane, la Braşov, una de mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, în localitatea Căpuşu Mare, judeţul Cluj şi una de membrane în Sfântu Gheorghe, Covasna, preluată de la Arcon. În noiembrie 2019, Sika a anunţat achiziţia AdePlast, în schimbul unei sume de peste 100 mil. euro, potrivit Ziarului Financiar, care a citat surse din piaţa construcţiilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Avem declarată oficial stare de urgență în România. Ce prevede decretul semnat de președintele Klaus Iohannis

Articolul următor

Continental donează 20.000 de euro pentru campania „Un spital + O comunitate”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share