Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transportatorii vor instituirea unui coridor internațional pentru mărfuri

Reprezentanții industriei de transportul rutier i-au cerut ministrului de resort, Lucian Bode, măsuri de sprijinire a acestui sector important pentru economia național, în contextul crizei generate de noul coronavirus.

Discuțiile purtate direct, cu patronatele din transporturile rutiere, au determinat identificarea unui set de măsuri concrete prin care se va putea reduce impactul negativ al ultimelor evoluții la nivel internațional.

Pe lângă constituirea unui grup de lucru destinat informării reciproce și a dialogului direct și permanent între experții din Minister și transportatorii rutieri pentru rezolvarea rapidă a problemelor pe care le întâmpină operatorii de transport, au fost întreprinse o serie de demersuri.

Printre ele se numără sprijinul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pentru stabilirea cu celelalte state al Uniunii Europene (UE) a unui coridor de transport pentru transportul rutier internațional de mărfuri și cererea sprijinului pe teritoriul cărora tranzitează transportatorii români de mărfuri, pentru deblocarea unor situații și clarificarea unor măsuri aplicate acestora din cauza restricțiilor

Bode va face solicitări către Direcția de Sănătate Publică și Poliția de Frontieră pentru clarificarea aspectelor legate de statutul conducătorilor auto care intră în România cu vehicule de peste 3,5 tone, dar și către reprezentanții europeni de la Bruxelles pentru analizarea posibilității de a aplica anumite derogări pentru conducătorii auto de la regulile privind perioadele de conducere și de odihnă

Conducerea Ministerului Transporturilor a cerut prin adrese oficiale, dar și telefonic miniștrilor transporturilor din Ungaria și Slovenia să se realizeze o cooperare strânsă în ceea ce privește organizarea coridorului de trecere, ce ar permite întoarcerea camioanelor și autocarelor blocate în granițe. Solicitările formulate au ajuns la comitetele pentru situații de urgență din ambele țări.

În sensul demersurilor pentru sprijinirea transportatorilor rutieri din țară a fost și contactarea Ministerul Transporturilor din Serbia prin care s-a solicitat accesul camioanelor care fac tranzit dinspre Croația.

“O situație aparte o întâlnim în cazul transportului rutier în zona căruia avem afectate atât componenta persoane cât și pe cea de marfă. Faptul că ne-am organizat rapid, că suntem într-un dialog permanent a dat deja primele rezultate. Pentru propunerile pe care mi le-au prezentat căutăm să identificăm cât mai rapid soluțiile legale și sursele financiare.

Astfel vom putea să reducem cât mai mult impactul negativ cu care se confruntă operatorii de transport rutier. E o perioadă pe care împreună o vom parcurge, în care vom sprijini prin toate pârghiile pe care le deținem mediul de afaceri autohton, inclusiv prin solicitarea la Bruxelles a finanțării industriei de transport prin scheme de ajutor de stat”, a spus Lucian Bode.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania: mai puțin contact fizic, mai mult servicii online

Articolul următor

Asiguratorii și-au mutat biroul în propria locuință

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share