Transport Ultimele stiri

Transportatorii vor instituirea unui coridor internațional pentru mărfuri

Reprezentanții industriei de transportul rutier i-au cerut ministrului de resort, Lucian Bode, măsuri de sprijinire a acestui sector important pentru economia național, în contextul crizei generate de noul coronavirus.

Discuțiile purtate direct, cu patronatele din transporturile rutiere, au determinat identificarea unui set de măsuri concrete prin care se va putea reduce impactul negativ al ultimelor evoluții la nivel internațional.

Pe lângă constituirea unui grup de lucru destinat informării reciproce și a dialogului direct și permanent între experții din Minister și transportatorii rutieri pentru rezolvarea rapidă a problemelor pe care le întâmpină operatorii de transport, au fost întreprinse o serie de demersuri.

Printre ele se numără sprijinul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pentru stabilirea cu celelalte state al Uniunii Europene (UE) a unui coridor de transport pentru transportul rutier internațional de mărfuri și cererea sprijinului pe teritoriul cărora tranzitează transportatorii români de mărfuri, pentru deblocarea unor situații și clarificarea unor măsuri aplicate acestora din cauza restricțiilor

Bode va face solicitări către Direcția de Sănătate Publică și Poliția de Frontieră pentru clarificarea aspectelor legate de statutul conducătorilor auto care intră în România cu vehicule de peste 3,5 tone, dar și către reprezentanții europeni de la Bruxelles pentru analizarea posibilității de a aplica anumite derogări pentru conducătorii auto de la regulile privind perioadele de conducere și de odihnă

Conducerea Ministerului Transporturilor a cerut prin adrese oficiale, dar și telefonic miniștrilor transporturilor din Ungaria și Slovenia să se realizeze o cooperare strânsă în ceea ce privește organizarea coridorului de trecere, ce ar permite întoarcerea camioanelor și autocarelor blocate în granițe. Solicitările formulate au ajuns la comitetele pentru situații de urgență din ambele țări.

În sensul demersurilor pentru sprijinirea transportatorilor rutieri din țară a fost și contactarea Ministerul Transporturilor din Serbia prin care s-a solicitat accesul camioanelor care fac tranzit dinspre Croația.

“O situație aparte o întâlnim în cazul transportului rutier în zona căruia avem afectate atât componenta persoane cât și pe cea de marfă. Faptul că ne-am organizat rapid, că suntem într-un dialog permanent a dat deja primele rezultate. Pentru propunerile pe care mi le-au prezentat căutăm să identificăm cât mai rapid soluțiile legale și sursele financiare.

Astfel vom putea să reducem cât mai mult impactul negativ cu care se confruntă operatorii de transport rutier. E o perioadă pe care împreună o vom parcurge, în care vom sprijini prin toate pârghiile pe care le deținem mediul de afaceri autohton, inclusiv prin solicitarea la Bruxelles a finanțării industriei de transport prin scheme de ajutor de stat”, a spus Lucian Bode.

Related posts

Univers T din Cluj Napoca, locul I în Topul Național al Firmelor

Stefana Muresan

Barajul Runcu va costa aproape 100 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Aplicația MyAccount Telekom, utilizată de un număr dublu de clienți în T2

Traian Dan

Producătorii de mobilă din Transilvania au o nouă conducere

Nora Dumitrescu

Noul Porsche Cayenne, promovat printr-un film turnat în România

redactia

MAN a inaugurat cel de-al 9-lea MHS Truck Service din România, la Oradea

Traian Dan

Au intrat în vigoare noile în taximetrie: pasagerii stau doar în spate

Nora Dumitrescu

Compania de Investiții a reabilitat un pavilion de infecțioase în Sălaj

Nora Dumitrescu

Nistoran Dorin Liviu, numit preşedinte al CA al Romgaz

Stefana Muresan

2,67 mil. EUR din negocierile consumatorilor cu băncile. De acum și persoanele juridice se pot adresa CSALB

Ligia Voro

Banca Transilvania, planuri ambițioase pentru acest an

Stefana Muresan

Săptămâna Belgiană 2017 la Cluj Napoca

Ionut Oprea

Au demarat lucrările la Centura Sud de ocolire a Timişoarei

Robert Bloancă

Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la sediul NTT DATA România

redactia

Dacia a demarat la uzina de la Mioveni cea mai mare extindere din ultimii 15 ani. Capacitatea anuală va depăși 400.000 de mașini

redactia

Proiecte de 24 de milioane de euro pentru fluidizarea circulației în Oradea

Stefana Muresan

NTT DATA și Microsoft anunță colaborarea strategică pentru a asigura noi soluții digitale

Ligia Voro

Aproape 266 de milioane de euro, fonduri europene, pentru sistemul de înregistrare a terenurilor în zonele rurale din România

redactia

7 milioane de euro pentru o fermă ecologică în Sălaj

Nora Dumitrescu

Zece companii din Transilvania, premiate la Gala Campioni în Business

Stefana Muresan

APIA: Ajutor de 16 euro/hectar pentru culturile amplasate pe teren arabil

Stefana Muresan

Bucureștenii de la Geostud vor face forajele pentru metroul Cluj – Florești

Nora Dumitrescu

Principalele finanțări la care au acces IMM-urile la începutul acestui an

Ion Surdu

Elicoptere din Djibouti, recondiţionate la IAR Ghimbav. Contract de 5 mil. euro

redactia

Leave a Comment