Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Farmec: “Ministerul Sănătății să ne dea aviz să producem cinci dezinfectanți”

Cel mai mare producător de cosmetice din România, Farmec Cluj, a solicitat urgentarea procesului de autorizare pentru cinci noi produse dezinfectante de mâini şi suprafeţe.

Directorul general Mircea Turdean a precizat că a contactat deja Ministerele Sănătății și Economiei pentru a ajuta societatea clujeană în acest demers, conform ZF.

“Am luat legătura cu Ministerul Sănătăţii, respectiv cu Comisia de biocide, pentru a grăbi autorizarea a cinci produse dezinfectante, atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe. Avizul normal pentru produse dezinfectante se obţine de la Comisia biocide în 2-3 luni”, a declarat Mircea Turdean.

“Rafturile magazinelor de tip supermarket, hipermarket, farmacie, magazine stradale sunt goale la categoria dezinfectanţi. Farmec, în poziţia de cel mai mare producător şi distribuitor de produse cosmetice şi de curăţenie din România, dispune de capacităţi de producţie, linii tehnologice de înaltă productivitate în realizarea de dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe”, a spus acesta.

Farmec are contracte cu toate reţelele de supermarketuri, farmacii şi cu magazinele mici din ţară și “o forţă de distribuţie proprie, constituită dintr-o flotă importantă de maşini mari, camioane, maşini mici de livrare, şi sute de agenţi în toată ţara”, a precizat Turdean.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a confirmat că Farmec a primit aprobarea guvernului pentru a începe să fabrice biocide. ”Farmec a depus o cerere pentru a putea produce biocide. În România nu mai produce nimeni biocide și am discutat cu ministrul Sănătății, am deblocat și va începe producția de biocide, pentru a nu mai depinde doar de import”.

Total
27
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Încep lucrările la Terminalul de pasageri al Aeroportului Brașov: „Se vor desfăşura cu respectarea strictă a tuturor măsurilor de prevenţie”

Articolul următor

Compania Autonom Rent a Car pune la dispoziţia ONG-urilor maşini gratuite

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
27
Share