Angajari Antreprenori Fiscalitate Industrie Salarii Slider Ultimele stiri

Italienii din Bihor, Timiș și Arad trag un semnal de alarmă asupra efectelor crizei

Printr-o scrisoare deschisă, adresată primului ministru, Ludovic Orban, asociațiile de italieni Fucina Italiana Francesco Griselini – care operează în orașele Timișoara și Arad și Italiani în Bihor – care operează în Oradea, având în vedere măsurile excepționale de prevenire și combatere a răspândirii virusului COVID-19, prin instituirea stării de urgență atrag atenția cu privire la unele dintre problemele care afectează întregul sector productiv al companiilor din aceste asociații, cu consecințe negative majore pentru economie.

Susținem și suntem cu totul de acord cu aceste măsuri și le considerăm nu doar necesare, ci și imperative pentru a fi limitată, pe cât posibil, răspândirea necontrolată a virusului menționat nu doar în țara noastră, ci și în întreaga lume. Tocmai din acest motiv, angajamentul nostru va fi total și, acolo unde este posibil, vom face tot ceea ce ne stă în putință să sprijinim, cu idei și sugestii noi, inițiativele adoptate de România”, se precizează în comunicatul italienilor.

Aceștia trag un semnal asupra repercusiunilor economice pe care aceste măsuri le vor avea asupra companiilor lor care, la fel ca toate celelalte companii din alte țări care operează în România, contribuie activ la dezvoltarea socială, culturală și economică a țării.

Măsuri

Italienii spun că principala lor preocupare este îndreptată către angajații proprii. În acest sens, organizațiile firmelor italiene propun o serie de măsuri.

Una dintre acestea este suspendarea sau eliminarea contribuțiilor la asigurările sociale pentru întreaga perioadă în care va fi în vigoare starea de urgență, cu mențiunea că va fi necesară o perioadă de tranziție estimată la aproximativ patru săptămâni, după sfârșitul stării de urgență.

O altă solicitare este plata de către statul român a șomajului tehnic.

Italienii mai cer suspendarea tuturor activităților de colectare coercitivă operate de stat de la agenții economici care se află într-o stare normală de activitate sau nu au activitățile suspendate și sau nu sunt în proceduri de lichidare voluntare și coercitive. Luarea de măsuri pentru suspendarea plății ratelor ipotecare și a creanțelor de la bănci este o altă solicitare.

Asociațiile mai solicită luarea de măsuri de suspendare a posibilității de a activa procedurile de insolvență de către creditori pentru societățile care nu pot, în absența cifrei de afaceri, să-și respecte angajamentele comerciale.

Italienii mai cer înghețarea generală a tuturor cheltuielilor legate de alimentarea cu energie electrică până la un anumit număr de kilowati/oră și giga calorie pe firmă sau companie.

Asigurarea prezenței, în deplină conformitate cu normele de siguranță emise sau care vor fi emise de către ministerul competent, a operatorilor pentru întreținerea echipamentelor și a mașinilor care, din cauza naturii lor tehnice, nu pot fi oprite este o altă solicitare.

Asociațiile italienilor mai vor garanții de stat pentru accesul la credit subvenționat, pentru companiile care au fost nevoite să își înceteze activitatea normală de producție din cauza dispozițiilor referitoare la starea de urgență generală atât în România, cât și în țările aflate în criză și în care se află clienții acestor companii. Acest credit subvenționat și garantat trebuie utilizat pentru a menține activități industriale minime în absența totală sau parțială a cifrei de afaceri.

Scrisoarea este semnată în numele Asociației Culturale Fucina Italiana Francesco Griselini, de către Gianluca Testa și de către Antonio Sargenti, președintele Asociației Italiani in Bihor.

Related posts

Ardealul Carei, cel mai mare pro­ducător de ulei vegetal cu ac­ţio­nariat românesc, vânzări de 30 mil euro la export

Stefana Muresan

Start-up Nation 2018: S-a publicat lista aplicanților

redactia

Firmele maramureșene, instruite de finanțe la impozitare și TVA

Nora Dumitrescu

Crește taxa de salubrizare în Sibiu

Papuc Irina

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea lanțului Ecofarmacia din Transilvania de către gigantul Phoenix

Papuc Irina

”Transalpina de Apuseni”: O asociere formată din constructori români și italieni, interesată de contractul de zeci de milioane de euro

redactia

Proiecte cu finanțare europeană în valoare de 120 mil. euro pentru Baia Mare. Municipiul concurează cu Oradea și Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Orange România, creștere cu 2,4% a cifrei de afaceri în T4 față de 2018

Ligia Voro

Romgaz, rezultate istorice în 2017

Stefana Muresan

Trei supermarketuri strâng alimente pentru persoanele defavorizate la Cluj

Nora Dumitrescu

X Curier. Brand în construcție

Ligia Voro

New entry on the Romanian retail market: Nr1 Fitness opens its first location, with a 24/7 open program, in Rotar Park Residence

Papuc Irina

Free Now ajunge în Brașov. Compania oferă servicii de taxi gratuite pentru primii 100.000 de pasageri

Papuc Irina

Oradea: Investiții noi de 4,6 milioane de euro și 107 locuri de muncă în parcurile industriale

Stefana Muresan

SOLD OUT – DHL Carpathian Marathon powered by MPG

Ligia Voro

Black Sea Oil & Gas şi Transgaz, contract pe 15 ani pentru transportul gazelor naturale produse în proiectul Midia

redactia

Sovata, punct de oprire a traseului „Via Transilvanica – Drumul care unește”

Stefana Muresan

Șapte oraşe din Europa vor învăţa de la Alba Iulia cum și-a construit strategia de brand

redactia

POZITIV TB: Adrian Cocan, manager Lăptăria cu Caimac – „Pentru domeniul agricultură și lactate va fi nevoie de o susținere directă”

Traian Dan

Specialiști din firme, chemați să predea la Universitatea Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

BeKid.ro investește peste 150.000 de euro în departamentul de call center

Ligia Voro

Comunitatea bihoreană și-a desemnat laureații

Traian Dan

Aeroportul din Brașov a primit certificatele de urbanism pentru câteva elemente de construcție

redactia

Anuarul de business al Maramureșului: economia județului, în creștere

Nora Dumitrescu

Leave a Comment