Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Economiei: Cred că e momentul să repornim industria esențială în România. În câteva zile vom produce măști de protecție

Ministrul Economiei a făcut mai multe declarații la câteva posturi de televiziune în contextul crizei provocate de virusul Covid-19 care paote afecta sectorul economic. Potrivit oficialului, au fost identificați producători care doresc să achiziționeze linii de asamblare pentru producerea de măști și combinezoane sanitare.

„Cred că această criză care a venit peste noi și în Europa ne-a trezit conștiința și am văzut că e normal și firesc să avem producție de materiale esențiale în țara noastră. Cred că e momentul să repornim industria esențială în România. Vorbim de absolut orice, nu doar de materiale sanitare. În câteva zile vom produce măști de protecție în România”, a spus Virgil Popescu la TVR1.

„În urma discuțiilor, am identificat producători care doresc să achiziționeze linii de asamblare pentru producerea de măști și combinezoane sanitare. Ne mai interesează producția de biocide și, în acest sens, cel mai mare producator de cosmetice a solicitat Ministerului Sănătății o aprobare, și o va obține repede, pentru deschiderea unei linii de producție a biocidelor. Pe măsură ce aceste demersuri se vor finaliza, le vom da publicității. Există o solidaritate foarte mare în rândul mediului de afaceri!”, a declarat ministrul la Digi24.

„De sâmbătă suntem în videoconferințe, discutăm cu mediul de afaceri, lucrăm la măsuri fiscale, economice pentru sprijinirea mediului de afaceri. Nu putem să punem lacătul pe economie, să o deschidem când trece această criză. Economia trebuie să meargă înainte. Lecția pe care am învățat-o în aceste zile este că trebuie să ne bazăm pe propria noastră producție, să nu depindem atât de mult de importuri. De săptămâna viitoare sper că putem începe să producem măști în România, iar producția de biocide și mai repede. Pentru sprijinirea celor mai afectate domenii de această criză o să începem cu măsuri graduale, iar acestea să fie susținute de ministerul de Finanțe. Este nevoie de infuzie de capital în România”, a mai completat Virgil Popescu la Antena 3.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Italienii din Bihor, Timiș și Arad trag un semnal de alarmă asupra efectelor crizei

Articolul următor

ANCPI soluționează cererile notarilor și persoanelor fizice și juridice - online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share