Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

OFICIAL: Ford supendă temporar producția la fabricile sale din Europa, inclusiv la Craiova

Începând de joi, 19 martie, Ford suspendă activitatea la principalele sale fabrici de producție din Europa, au anunțat reprezentanții companiei în cursul acestei zile.

 

“Este de așteptat că suspendarea temporară a producției să dureze câteva săptămâni, în funcție de evoluția acestei pandemii, de restricțiile impuse la nivel național, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar și de nevoile de stoc ale dealerilor.

Această măsură este luată în contextul restricțiilor impuse de guvernele naționale în privința transportului și contactelor personale, astfel că vânzările de mașini și componentele sunt afectate la nivelul întregului continent”, se arată în informarea companiei.

Angajații Ford Craiova se vor afla, pe durata opririi temporrare a producției, în șomaj tehnic și beneficiază de o indemnizație de 78% din salariul de bază, precum și de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situații.

„Deși impactul coronavirusului în fabricile noastre a fost, din fericire unul limitat până acum, efectele sale asupra angajaților, dealerilor, furnizorilor și clienților noștri, precum și asupra societății europene în ansamblu, sunt fără precedent”, a declarat Stuart Rowley, Președinte Ford Europa.

„Din cauza impactului dramatic pe care îl are această criză il are asupra pieței auto europene și asupra industriei furnizorilor – și ținând cont de de acțiunile recente ale țărilor pentru a restricționa toate călătoriile și contactele personale, în afară de cele esențiale – vom opri temporar producția în principalele noastre fabrici din Europa continentală”.

„În momente dificile ca acesta, trebuie să ramanem uniți și să punem oamenii pe primul loc”

„Noi la Ford vom face tot ce putem în săptămânile următoare pentru a ajuta la depășirea acestei crize, pentru a reduce răspândirea și pentru a atenua efectele pe cât posibil”.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UEFA amână Campionatul European de Fotbal. La București erau programate patru meciuri: venituri de 100 mln. euro

Articolul următor

ROMGAZ își desfășoară activitatea în condiții normale, în ciuda pandemiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share