Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hotelurile din Cluj se transformă în spații de carantină

Unitățile turistice City Central și Hotel UMF din Cluj-Napoca vor fi folosite pentru găzduirea persoanelor suspecte de infectare cu coronavirus.

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca va folosi centrul de conferințe Socrates, situat în incinta hotelului său, pentru carantinarea persoanelor suspecte de infectarea cu Covid-19, iar Hotelul City Central va fi pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Instituția va organiza centre de determinare specifice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus. Au fost comandate kit-uri pentru diagnostic, în universitate existând medici și cercetători care au expertiza necesară pentru aceste determinări.

Activitatea didactică a UMF se desfășoară printr-o platformă educațională interactivă pe internet, care funcționează deja la capacitatea preconizată, astfel încât studenții să își poată desfășura în continuare pregătirea, evitând prelungirea școlarității.

Din 17 martie, studenții din anii mai mari au posibilitatea de a contribui ca voluntari la sprijinirea activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților de primiri urgențe, însă implicarea lor va fi solicitată doar în situația depășirii capacității structurilor existente de a asigura personal medical angajat.

“În aceste momente de încercare, importanța solidarității sociale este determinantă. Implicarea UMF în îngrijirea pacienților și în organizarea măsurilor de protecție comunitară este maximă, ca o parte importantă a responsabilității sale sociale și a rolului său în comunitate”, a transmis rectorul Anca Buzoianu.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firma orădeană Glow, cunoscută pentru confecții de lux, s-a reprofilat pe măști

Articolul următor

Wizz a suspendat cursele din România spre Dubai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share