Cluj Sanatate Turism Ultimele stiri

Hotelurile din Cluj se transformă în spații de carantină

Unitățile turistice City Central și Hotel UMF din Cluj-Napoca vor fi folosite pentru găzduirea persoanelor suspecte de infectare cu coronavirus.

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca va folosi centrul de conferințe Socrates, situat în incinta hotelului său, pentru carantinarea persoanelor suspecte de infectarea cu Covid-19, iar Hotelul City Central va fi pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Instituția va organiza centre de determinare specifice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus. Au fost comandate kit-uri pentru diagnostic, în universitate existând medici și cercetători care au expertiza necesară pentru aceste determinări.

Activitatea didactică a UMF se desfășoară printr-o platformă educațională interactivă pe internet, care funcționează deja la capacitatea preconizată, astfel încât studenții să își poată desfășura în continuare pregătirea, evitând prelungirea școlarității.

Din 17 martie, studenții din anii mai mari au posibilitatea de a contribui ca voluntari la sprijinirea activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților de primiri urgențe, însă implicarea lor va fi solicitată doar în situația depășirii capacității structurilor existente de a asigura personal medical angajat.

“În aceste momente de încercare, importanța solidarității sociale este determinantă. Implicarea UMF în îngrijirea pacienților și în organizarea măsurilor de protecție comunitară este maximă, ca o parte importantă a responsabilității sale sociale și a rolului său în comunitate”, a transmis rectorul Anca Buzoianu.

 

 

 

Related posts

Agromalim 2017, o ediție care le întrece pe toate

Stefana Muresan

Centru Integrat de Învăţământ Farmaceutic, la UMF Tîrgu Mureș

Stefana Muresan

The Economist: Cluj-Napoca, proiect imobiliar uriaș în 2019; noi locuinţe pentru 200.000 de persoane

redactia

Leave a Comment