Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În mall-uri mai rămân deschise doar farmaciile și magazinele de alimente

Organizaţia Patronală a Retailerilor din România (OPRR) a decis suspendarea contractelor de închiriere ale magazinelor din centrele comerciale de tip mall pe întreaga durată a stării de urgență decretate începând cu data de 16.03.2020. De asemenea, OPRR a decis suspendarea contractelor individuale de muncă ale lucrătorilor comerciali din magazinele aflate în centrele comerciale de timp mall pe întreaga durată a stării de urgență decretate începând cu data de 16.03.2020.

Solicită măsuri

Organizația cere adoptarea unor măsuri de către Guvern pentru a-și susține afacerea în timpul crizei provocate de COVID-19.

Măsurile luate recent de autoritățile române în vederea prevenirii răspândirii pandemiei COVID-19 au avut efecte imediate în ceea ce privește circulația cetățenilor, modul de viață de zi cu zi, lucru ce a dus inclusiv la scăderea imediată și dramatică a traficului de persoane din centrele comerciale, afectând activitatea retailerilor din centrele comerciale și a altor afaceri bazate pe servicii. Afacerile private din aceste domenii au fost afecte imediat, cu scăderea vânzărilor până la 100%, lucru ce a dus la imposibilitatea achitării datoriilor companiilor fața de furnizori și a plății salariilor”, transmit reprezentanții OPRR.

OPRR este de părere că riscul unui colaps economic pentru toată industria de retail este iminent, neexistând, cel puțin temporar, niciun remediu pentru această situație și niciun pachet de măsuri pentru redresarea economică a companiilor din domeniu. Dimpotrivă, situația economică se înrăutățește de la o zi la alta, răspândirea virusului având totodată o curbă de creștere. Ca atare, zeci de mii de angajați sunt în pericol imediat de a-și pierde slujbele, iar mii de firme din domeniu sunt deja în pragul insolvenței, cu efecte în lanț pentru economia românească.

Organizaţia Patronală a Retailerilor din România cere Guvernului adoptarea unor măsuri, necesare printre care și achitarea integrală din fonduri guvernamentale a indemnizației pentru șomajul tehnic (75% din salariu), inclusiv taxele aferente, pentru perioada în care firmele sunt afectate de carantină, starea de urgență sau de alte măsuri cu caracter restrictiv luate de guvern.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Continental România a investit aproximativ 200 de milioane de euro în 2019 în noi clădiri și tehnologii pentru o mobilitate curată

Articolul următor

OUG: Guvernul va asigura plata șomajului tehnic - 75% din salariul brut; va majora plafonul creditelor pentru IMM-uri cu 5 miliarde

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share