Auto Industrie Investitii Lideri si afaceri Timiș Ultimele stiri

Continental România a investit aproximativ 200 de milioane de euro în 2019 în noi clădiri și tehnologii pentru o mobilitate curată

  • Continental a investit aproximativ 200 de milioane de euro în operațiunile sale din România în 2019
  • Continental România are aproximativ 20.000 de angajați
  • Tehnologii precum high automated driving for commercial vehicles, server pentru conectarea vehiculelor electrice ș.a. se numără printre proiectele mobilității curate la care se lucrează și în România

Brașov, Carei, Iași, Nădab, Sibiu, Timișoara, 19 martie 2020. Continental, companie tehnologică, a investit în 2019 aproximativ 200 de milioane de euro în operațiunile sale din România. Compania a inaugurat la Sibiu un nou modul de producție și o clădire nouă pentru activități de cercetare și dezvoltare. De asemenea, Continental a început anul trecut și extinderea clădirii de birouri din Iași, urmând ca în acest an să fie finalizată investiția planificată, în valoare de 27 de milioane de euro.

Compania a investit în echipament de vârf în fiecare din locațiile sale, iar specialiștii IT&C și inginerii au continuat să dea o formă viitorului prin dezvoltarea de tehnologii care au un impact puternic în mobilitatea curată și sustenabilă  a viitorului. Folosirea inteligenței artificiale, a tehnologiei cloud și atenția acordată securității cibernetice reprezintă tot atâtea preocupări pe care echipele din România le au în dezvoltarea și punerea în aplicare a megatrendurilor industriei, precum conectivitate sau conducere automatizată.

„Software-ul este una dintre direcțiile prin care Continental modelează ziua de mâine. Echipele de ingineri, specialiști IT și angajații centrelor de producție din România își pun amprenta pe tehnologiile viitorului. Am dezvoltat aplicația CORY, un sistem prin care încurajăm degajarea traficului la orele de vârf, prin folosirea aceluiași vehicul de doi, trei sau mai mulți colegi în drum spre și de la serviciu. Colegii din centrele de cercetare și dezvoltare din România au lucrat și lucrează la dezvoltarea unor tehnologii precum high automated driving for commercial vehicles, serverul care conectează modelul electric VW ID.3, interacțiunea om-mașină, dezvoltarea sistemelor de siguranță pasivă și activă și altele asemenea. Aici, în România, punem viitorul în mișcare“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

În România au loc activități de cercetare-dezvoltare în domeniul fuziunii datelor, inclusiv cu utilizarea sistemelor de inteligență artificială, care aduc îmbunătățiri semnificative la sistemele de conducere asistată și autonomă.

Driver monitoring, altă tehologie la care lucrează echipe din România, este un sistem ce monitorizează capul șoferului pentru a evalua atenția acestuia la drum, direcția privirii, expresiile faciale și oboseala. Detectarea eficientă a stării șoferului permite evaluarea îmbunătățită a situațiilor potențial periculoase și, atunci când este necesar, inițierea strategiilor de prevenire.

Tehnologii de conectivitate sau care conduc la dezvoltarea rapidă a conducerii autonome, precum și extinderea gradului de automatizare prin Industria 4.0 în unitățile de producție reprezintă subiecte importante pe care compania pune accentul. Sistemul de depozitare integral automatizat inaugurat anul trecut în cadrul centrului de producție de componente electronice din Timișoara reprezintă unul dintre proiectele implementate de companie în direcția Industriei 4.0.
Activitatea desfășurată în fabricile ContiTech și de anvelope din țară susțin pașii făcuți de companie în ceea ce privește modernizarea activității de producție și dezvoltarea Industriei 4.0 care contribuie la creșterea eficienței și a calității produselor pe care le fabricăm.

În această categorie intră și proiectele din zona smart city, care vizează o dezvoltare durabilă și curată a mobilității, atât la nivel de oraș, cât și interurban.

“Continental își dorește să investească în parteneriate cu orașele românești în care își desfășoară activitatea, pentru a face mobilitatea mai sigură, interconectată și mai curată. Compania caută să identifice oportunitățile locale de cercetare-inovare și conectarea acestora cu subiecte și probleme globale de mobilitate, pentru a contribui la demararea de noi proiecte în această direcție în România. De asemenea, pentru acest an, compania are planificată o sumă similară cu cea din 2019 pentru investiții. Va fi finalizată noua clădire de la Iași, au început lucrările de construcție a unei noi clădiri de birouri și laboratoare la Timișoara și vor fi făcute investiții în echipamente de ultimă generație”, a explicat dr. Christian von Albrichsfeld.

În funcție de viitoarele proiecte și de evoluția industriei automotive, compania va continua angajările în acest an în România.

Compania avea, la finalul anului 2019, în România, aproximativ 20,000 de angajați care lucrau în centrele de inginerie și în unitățile de producție. Compania a investit și un milion de euro în proiecte desfășurate în sistemul educațional, în programe pentru studenți, precum și pentru dezvoltarea școlii profesionale duale în România.

Related posts

Cluj: Program finanțat din fonduri europene pentru digitalizarea procesului de obținere a autorizațiilor de construire

Stefana Muresan

Fizica de la UVT, în clasificarea Best Global Universities by Subject; locul 2 la nivel național

Stefana Muresan

Mezina omului de afaceri clujean Gicu Gânscă, afaceri de milioane de dolari la New York. Lucrează cu Calvin Klein, Ford și Morgan Chase

redactia

Important pentru fermieri: Ministerul Agriculturii a suspendat depunerea cererilor la APIA

Ion Surdu

Cel mai scump ardei iute din lume se cultivă în Banat. Un kilogram costă între 11.000 și 25.000 de dolari

redactia

Complexul sportiv la Pădurea Neagră prinde viață

Traian Dan

Reușita și angajamentul membrilor CCIFER, în centrul celei de-a 12-a ediții a Galei CCIFER

redactia

Depozitul urban neconform de deșeuri de la Dej, închis și ecologizat

Ligia Voro

Cramele Recaș, donație de 88.000 de euro pentru susținerea spitalelor din Timișoara

Papuc Irina

Sala polivalentă din Blaj va fi construită de italienii de la Frimat Spa Roma; contract de 32 mil. lei

redactia

Discuții interministeriale despre dezvoltarea investiţiilor germane în România

Stefana Muresan

Colliers va administra Business Garden Bucharest, dezvoltat de Vastint

Ligia Voro

Venituri în creștere cu 5% pentru Digi Comunication NV pe trimestrul doi 2020

Traian Dan

Alexandra și Cosmin, îndrăgostiți de ceea ce fac în cadrul Star Transmission și Star Assembly

Ligia Voro

Grupul german Güntner a inaugurat a doua fabrică la Sibiu – „Megafactory Plant II”: investiție de 30 de milioane de euro

Papuc Irina

Tată și fiu – Doru Aurelian Borsan și Doru Borsan jr., implicați activ în transformarea digitală a lumii. Smart Cities Technologies SE

Ligia Voro

La Blaj va fi deschis un hipermarket Kaufland: investiție de 28 milioane lei

Ion Surdu

Sorina Pintea inaugurează, la Timişoara, cea mai mare Secţie de Mari Arşi din România

Robert Bloancă

Cinci companii băimărene, premiate la gala de excelență

Nora Dumitrescu

Europa obligă clusterele să își facă publicitate pe banii lor

Nora Dumitrescu

Designerii români de vestimentație expun la Londra

Ligia Voro

„Tranzacțiile M&A, o perspectivă juridică și fiscală”

Papuc Irina

Sibienii așteptați la noul mall cu reduceri de până la 80%

Papuc Irina

”Pita de Sântimbru”, prima pâine ecologică din România

Stefana Muresan

Leave a Comment