Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sistemul de învăţământ online al Universităţii de Vest Timişoara funcţionează cu succes

Platforma de educaţie online dezvoltată în cadrul Universităţii de Vest Timişoara funcţionează cu succes de o săptămână, de când cursurile au fost suspendate, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Peste 75% dintre studenţii Universităţii de Vest Timişoara iau parte la cursurile organizate online, a anunţat conducerea instituţiei.

Universitatea de Vest Timişoara a ajuns la concluzia că utilizarea sistemului de învăţământ prin intermediul platformei online a avut succes în săptămâna în care a fost aplicat ca urmare a închiderii sălilor de clasă şi a decis să prelungească utilizarea sistemului. Acesta va fi funcţional pe toată durata funcţionării Decretului de instituire a stării de urgență pe teritoriul României.

Astfel, în acest moment, la UVT activitățile didactice sunt realizate în regim on-line, acum, prin utilizarea facilităților IT&C disponibile, cadrele didactice și studenții beneficiind de suportul necesar în domeniu. Universitatea de Vest din Timișoara a pus la dispoziție infrastructura necesară pentru desfășurarea activităților educaționale în sistem on-line, utilizând platforme de e-learning. UVT dispune de un sistem integrat de platforme specializate pentru învățământ on-line, printre acestea fiind de menționat Moodle, Google Classroom sau Edmodo, precum și Google Meet sau Skype for Business pentru videoconferințe. Aceste instrumente permit transmiterea suportului de curs și a resurselor bibliografice online, comunicarea electronică dintre studenți și cadre didactice, atât prin mesaje private, cât și de tip forum, organizarea de videoconferințe, stabilirea de sarcini educaționale pentru studenți, încărcarea de teme și proiecte de către aceștia, evaluarea lor și acordarea de feedback sau desfășurarea altor activități de predare-învățare-evaluare

„Contextul absolut neobișnuit din ultima săptămână, în care România a și intrat în stare de urgență, prin efectele Decretului semnat de Președintele României, determinat de riscurile globale și naționale determinate de epidemia de COVID-19, au condus la situația în care profesorii din UVT nu se pot întâlni cu studenții în sălile de curs ale universității. Starea de urgență determinată de riscurile de propagare epidemiologică nu ne opresc, totuși, din activitățile educaționale, noi ne continuăm programul de cursuri și seminarii, dar la distanță. Nu am scăzut sub niciun fel ritmul, în acest început de semestru universitar, dimpotrivă, utilizarea aplicațiilor on-line a oferit oportunitatea experimentării generalizate, în toate facultățile UVT, a mijloacelor de comunicare la distanță, oferind posibilitatea de a realiza activitățile speciale de pregătire cu un număr mare de studenți, care s-au arătat foarte interesați de avantajele și chiar confortul mediului virtual de comunicare la distanță. Am înregistrat, în această primă săptămână de cursuri și seminarii, organizate în totalitate on-line, o prezență foarte bună, cu o medie a studenților confirmați la cursuri de peste 75% din studenții înmatriculați.”, a anunţat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

În Universitatea de Vest din Timișoara este funcțională componenta de digitalizare a tuturor proceselor administrative, de suport și educaționale, consolidată prin identificarea și implementarea de soluții IT care au condus la automatizarea și eficientizarea activităților organizației timişorene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pornesc lucrările de construcţie la Centura Sud de ocolire a Timişoarei

Articolul următor

Continental România a investit aproximativ 200 de milioane de euro în 2019 în noi clădiri și tehnologii pentru o mobilitate curată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share