Infrastructura Timiș Transport

Pornesc lucrările de construcţie la Centura Sud de ocolire a Timişoarei

Visul timişorenilor de a scăpa total de traficul greu din oraş e mai aproape de realizare, după ce asocierea de firme care se ocupă de managementul de proiect pentru şantierul celei de a doua porţiuni a centurii de ocolire a Timişoarei a dat ordinul de începere al lucrărilor.

„Având în vedere că a fost finalizat Proiectul Tehnic de Execuţie şi a fost obţinută Autorizaţia de Construire, în conformitate cu Sub-Clauza 8.1 (Începerea Lucrărilor) din condiţiile speciale ale Contractului (…)vă înştiinţăm că data de începere a lucrărilor este 25.03.2020.”, se spune în document.

Managementul de proiect este asigurat de asocierea dintre societăţile Ventra Project Management SRL şi Utiber Kozuti Beruhazo KFT din Ungaria.

Constructorul desemnat pentru a realiza lucrarea este societatea italiană Tirrena Scavi Spa. Lungimea totala a soselei de centura este de 25,69 km, valoarea contractului fiind de 272.432.921,95 lei fara TVA, adică 58 milioane euro fara TVA. Proiectul e finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2. 75% sunt bani europeni si 25% contrbuţie proprie a României. Perioada de execuţie este de 2 ani si, garanţia prevăzută în contract fiind de zece ani.

Odată pornit  şantierul, constrctorul are deja pregătite opt echipe pe teren, lucrările urmând să înceapă în şase locuri de pe traseu. Proiectul a fost enorm de mult întârziat din cauza licitaţiei, respectiv ulterior din cauza contestaţiilor depuse de participanţi. Ulterior, demararea investiţiei a fost „temporizată”, finalizarea etapei despăgubirilor având loc doar în urmă cu o lună.

Related posts

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare

Stefana Muresan

Ministerul Transporturilor a absorbit aproximativ 820 de milioane de euro, situându-se pe locul doi, după agricultură

Stefana Muresan

Filarmonica Banatul va intra într-un amplu proces de reabilitare

redactia

Leave a Comment