Comert Sanatate Slider Ultimele stiri

Kaufland și Lidl anunță măsuri suplimentare de siguranță pentru clienți și angajați

Ca urmare a evoluției situației din ultimele zile, Kaufland România a demarat măsuri suplimentare ce sporesc siguranța clienților și a echipelor din magazine. Astfel, compania a început instalarea geamurilor de protecție din plexiglas la casele de marcat în toate magazinele din țară, cu prioritate în orașele în care sunt mai multe cazuri.

Angajații de la casele de marcat, dar și cei de la raioanele Legume-Fructe și de la vitrina cu servire asistată au mănuși de unică folosință.

În anumite cazuri, pentru a evita supra-aglomerarea, acolo unde se impune, accesul clienților în magazine se va face în grupuri restrânse de persoane. Pe podeaua din zonele de trafic au fost amplasate benzi care indică distanța de siguranță. Kaufland anunță că toate echipele lucrează la capacitate maximă pentru a evita formarea cozilor și a asigura buna funcționare a tuturor operațiunilor. Toți angajații cunosc regulile de igienă și prevenție și sunt îndemnați să le respecte.

De asemenea, sunt dezinfectate toate suprafețele de contact și obiectele des utilizate de clienți și angajați (cărucioare, case de marcat, mobilier, cântare, clanțe, butoane etc) precum și spațiile comune (toalete, scări rulante etc).

Toate magazinele sunt dotate cu dezinfectant de mâini gratuit, atât pentru clienți, cât și pentru angajați. La toalete există săpun ce conține dezinfectant.

Pe lângă acestea, o măsură de protecție este și responsabilizarea clienților. Astfel, printr-o campanie amplă lansată de Kaufland, ei primesc informații educaționale despre prevenție și responsabilitate, prin intermediul spoturilor radio, la televizor, mesaje online, dar și în magazine, prin signalistică amplasată pe podea, geamuri și în zonele de trafic. Clienții sunt îndemnați să aibă un comportament responsabil în acest context și să aibă grijă la cei din jur; să cumpere responsabil și să evite risipa alimentară; să vină neînsoțiți la cumpărături; să respecte regulile de prevenție și igienă; să folosească dezinfectantul de mâini de la intrarea din magazine; să păstreze distanța de siguranță de minimum 1 metru; să opteze pentru plata cu cardul sau telefonul, în locul bancnotelor.

Măsuri de protecție și la Lidl FOTO: LIDL

Măsuri de protecție și la Lidl

Lidl face o serie de recomandări pentru clienți, printre care se numără:

evitarea cumpărăturilor în timpul orelor de vârf (17:00-19:00); evitarea zonelor aglomerate; păstrarea distanței de cel puțin 1 m față de alte persoane; plata cu cardul bancar; spălarea foarte bine a alimentelor înainte de consum; spălarea cât mai frecventă pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde; adoptarea unui comportament responsabil în ceea ce privește numărul de produse achiziționate; atingerea doar a fructelor și legumelor pe care urmează să le cumpere.

Pentru a ajuta clienții care stau la coadă să păstreze distanța recomandată de 1 m față de cei din jurul lor, Lidl început montarea unor indicatoare pe podea în zona caselor de marcat.

Ca o măsură în plus pentru a-și proteja angajații din magazine, săptămâna aceasta Lidl va începe montarea unor panouri transparente de protecție la casele de marcat.

De asemenea, Lidl a limitat numărul de clienți prezenți în același timp în anumite magazine Lidl. Astfel, în magazinele cu flux mare de clienți, accesul în magazin se face dirijat. Clienții intră în magazin eșalonat, astfel încât să se evite aglomerația. Această măsură le este semnalată clienților în parcările magazinelor și prin intermediul agenților de pază.

Lidl a suplimentat cantitatea de dezinfectant disponibilă pentru angajații din magazine și a pus dezinfectant și la dispoziția celor din sediul central și sediile regionale.

De asemenea, au fost sporite măsurile de curățenie și dezinfecție a zonelor, respectiv obiectelor expuse și/sau intens tranzitate, așa cum ar fi toaletele, mânerele, coșurile și cărucioarele de cumpărături.

Related posts

P3 continues P3 Bucharest park expansion, raising first column of first new warehouse of 2017.

Ionut Oprea

Riscurile procurării de echipamente medicale în contextul Covid-19: cadrul legislativ și nevoile sociale

Ion Surdu

Proiecte cu finanțare UE în valoare de 370 milioane de euro la Oradea

Traian Dan

Smart ID Dynamics, “Partner of the year 2018” pentru Europa Centrală și de Est

Ligia Voro

Frisbo oferă transport gratuit al stocului în depozite sigure pentru magazinele fizice afectate de măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus

Nicolae Pop

Oradea investește peste 6 milioane de euro în 12 hectare de spații verzi

Traian Dan

Școala profesională în sistem dual, alternativa educațională de succes

Ligia Voro

Sebeş-Turda, Lot 3, prima autostradă care se deschide în acest an

Stefana Muresan

Agraria 2018 isi deschide portile, din nou, in Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

Compania AQUASERV S.A. îşi diversifică modalităţile de interacţiune cu clienţii

Ligia Voro

3 milioane de pasageri pe Aeroportul din Cluj

Nora Dumitrescu

50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto și al Departamentului pentru Situații de Urgență

Ion Surdu

Oamenii de afaceri moldoveni, cu ochii pe Arad, Brașov și Iași

redactia

SS 2019, colecţie de primăvară-vară lansată de Târnava Sighişoara

Ligia Voro

S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului Prinţului Charles

redactia

Americanii de la Yardi tind spre 1.000 de angajaţi în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

UTCN – 3220 de locuri la buget și 1787 de locuri cu taxă

Stefana Muresan

Infrastructura universității sibiene se modernizează: peste 18 milioane lei pentru Ferma didactică Rusciori

Ion Surdu

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: KWS produce hibrizi în România

Ligia Voro

A fost semnat cel mai important contract de finanțare din istoria municipiului Turda, în valoare de peste 31 mil. euro

Stefana Muresan

The 2018 Monaco Yacht Summit: Introducing new clientele to the superyacht world

redactia

Tinerii, alături de companii și profesori, caută soluții pentru a re-Imagina lumea

Traian Dan

IRUM creşte cu 15% producţia la Reghin

Stefana Muresan

Guvernul aproba un imprumut pentru reparatii capitale la Aeroportul Transilvania Târgu Mureș!

Stefana Muresan

Leave a Comment