Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare companie din Maramureș intră în șomaj tehnic

Aramis Invest Baia Mare, cel mai mare producător de mobilă din România, va opri din 27 martie activitatea pentru cel puţin două săptămâni.

Compania se confruntă cu o scădere semnificativă a comenzilor din cauza închiderii magazinelor de mobilă atât din Europa şi din Orientul Mijlociu, unde livrează cea mai mare parte din producţie, conform ZF.

 „Livrăm la un nivel de 25-30% din volumul normal în această perioadă. Pentru siguranţa angajaţilor şi pentru a veni în sprijinul autorităţilor, prin limitarea deplasării celor 5.000 de angajaţi, am decis să reducem programul de lucru la un singur schimb pentru săptămâna viitoare, urmând ca din 27 martie să oprim complet activitatea pentru minimum două săptămâni. Angajații vor beneficia de șomaj tehnic pe toată durata inactivităţii companiei”, a spus Alexandru Griguţă, CFO al Aramis Invest.

Până când va opri temporar activitatea, Aramis a informat angajaţii despre pericolul epidemiei de coronavirus şi metode de prevenţie, a pus accent sporit pe dezinfectarea locurilor de muncă şi a mijloacelor de transport a angajaţilor.

Producţia de mobilă a companiei ajunge aproape integral la export, colaborând şi cu retailerul de mobilă Ikea. Retailerul suedez a anunţat că închide cele două magazine din România, decizie luată şi pe alte pieţe afectate de coronavirus.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujenii de la Arobs vor monitoriza gratuit ambulanțele statului

Articolul următor

Ministerul Apărării Naționale anunță realizarea în timp record a „izoletei” românești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share