Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comisia Europeană a aprobat proiectul Spitalului Regional de la Iași: investiția depășește 50 de milioane de euro

Proiectul major pentru Spitalul Regional de la Iași a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 17 martie 2020, a anunțat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Ministerul precizează că celelalte două proiecte pentru spitalele regionale din Cluj și Craiova vor fi transmise spre aprobare Comisiei Europene în cursul lunilor martie – aprilie 2020.

Autoritățile au făcut această precizare în contextul măsurilor pentru prevenirea și tratarea CORONAVIRUS, încurajând beneficiarii proiectelor cu finanțare europeană POR 2014 – 2020, care au semnat contracte de finanțare pentru dotarea unităților de primiri urgențe sau a ambulatoriilor, să trateze cu responsabilitate și prioritate implementarea acestor proiecte.

Contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Iași a fost semnat, pe 31 decembrie 2019, de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, și ministrul sănătății, Victor Costache. Ulterior, pe 5 februarie 2020, Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020 a transmis proiectul Comisiei Europene în vederea aprobării acestui proiect. Investiția depășește 50 milioane euro (47 milioane reprezintă contribuția FEDR, iar diferența este asigurată de la bugetul Ministerului Sănătății).

În comunicatul de presă al MLPDA se mai menționează că în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, au fost semnate 57 de contracte de finanțare, în valoare de aproximativ 194 milioane euro, pentru modernizarea și dotarea cu aparatură medicală a unităților de primiri urgențe din cadrul spitalelor județene. Sistemul medical românesc este sprijinit, de asemenea, prin finanțarea nevoilor de reabilitare, modernizare și dotare a 124 de ambulatorii; valoarea totală a acestor proiecte este de 277 milioane de euro.

Totodată, prin intermediul celor 7 proiecte regionale care vizează îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale, implementate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi achiziționate în continuare ambulanțe, inclusiv pentru pacienți cu risc biologic, precum și posturi medicale avansate pentru asistență medicală de urgență. Numărul de ambulanțe estimate a fi achiziționate cu finanțare din POR 2014 – 2020 este de 1.140; dintre acestea, 420 de ambulanțe au fost deja recepționate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IKEA își închide de astăzi magazinele fizice și trece pe online

Articolul următor

SUA: Pachet de stimulare american de un trilion de dolari, propus de republicani. Pot fi măsurile anunțate replicate în Europa?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share