Sanatate Ultimele stiri

Unifarm cumpără din Coreea de Sud 2 milioane de teste rapide pentru depistarea Covid-19

Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziţia unui număr de 2.000.000 teste de diagnostic molecular (Real Time PCR), informează Ministerul Sănătății.

Prima tranșă – de 200 000 de teste – ar urma să ajungă în depozitele Unifarm în săptămâna care urmează.

„În această perioadă, Compania Unifarm SA face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă”, mai menționează sursa citată.

Anunțul Ministerului Sănătății vine după ce reprezentanții Ministerului de Externe de la Seul au anunțat că o companie sud-coreeană a semnat un contract pentru a livra României 20.000 de kituri de testare pentru noul coronavirus, în cadrul unui acord intermediat de guvernul sud-coreean, scrie RoHealthReview.

Potrivit ministerului, misiunea diplomatică sud-coreeană în România a aflat despre necesarul de astfel de kituri în contextul răspândirii COVID-19 şi a intermediat legătura între autorităţile responsabile şi firmă. Fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste, a indicat ministerul sud-coreean. Acesta nu a făcut însă publice nici numele companiei, nici valoarea contractului.

Coreea de Sud este recunoscută pentru depistarea precoce, testarea şi tratarea a COVID-19. Pe lângă eforturile de carantinare pe plan intern, Coreea de Sud promovează cooperarea internaţională împotriva pandemiei, mai notează Yonhap.

Related posts

Începe Festivalul Enescu la Cluj

Ligia Voro

Belarus vrea firme cu capital mixt în România

Nora Dumitrescu

Timiș: Dumbrăviţa, comuna cu incubator de afaceri cu 20 de firme, transport în comun şi sală polivalentă

Stefana Muresan

Leave a Comment