Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Unifarm cumpără din Coreea de Sud 2 milioane de teste rapide pentru depistarea Covid-19

Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziţia unui număr de 2.000.000 teste de diagnostic molecular (Real Time PCR), informează Ministerul Sănătății.

Prima tranșă – de 200 000 de teste – ar urma să ajungă în depozitele Unifarm în săptămâna care urmează.

„În această perioadă, Compania Unifarm SA face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă”, mai menționează sursa citată.

Anunțul Ministerului Sănătății vine după ce reprezentanții Ministerului de Externe de la Seul au anunțat că o companie sud-coreeană a semnat un contract pentru a livra României 20.000 de kituri de testare pentru noul coronavirus, în cadrul unui acord intermediat de guvernul sud-coreean, scrie RoHealthReview.

Potrivit ministerului, misiunea diplomatică sud-coreeană în România a aflat despre necesarul de astfel de kituri în contextul răspândirii COVID-19 şi a intermediat legătura între autorităţile responsabile şi firmă. Fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste, a indicat ministerul sud-coreean. Acesta nu a făcut însă publice nici numele companiei, nici valoarea contractului.

Coreea de Sud este recunoscută pentru depistarea precoce, testarea şi tratarea a COVID-19. Pe lângă eforturile de carantinare pe plan intern, Coreea de Sud promovează cooperarea internaţională împotriva pandemiei, mai notează Yonhap.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin închide toate magazinele din România

Articolul următor

Supermarketurile din Oradea se închid la ora 21:00. Se închid și bazarurile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share