Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Economiei: Am cerut sprijinul BERD pentru a demara rapid o strategie de dezvoltare economică post-coronavirus

FOTO Profil Facebook

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că împreună cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, au cerut sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru a demara rapid o strategie de dezvoltare economică post-coronavirus.

„După părerea mea, probabil şi economia va trebui restartată, resetată şi adaptată noilor cerinţe. Acum vedem că începem să lucrăm foarte mult de acasă, să folosim comunicaţiile şi probabil va trebui să ne adaptăm foarte mult în zona de comunicaţii, să avem comunicaţii foarte bune, foarte solide. Am discutat ieri (sâmbătă n.r.) împreună cu ministrul de Finanţe într-o audioconferinţă cu BERD şi le-am cerut sprijin pentru a demara rapid o strategie post- coronaviurs, de dezvoltare economică, pentru că vreau să fim pregătiţi când va trece această criză, să vedem liniile şi direcţiile în care economia românească trebuie să se îndrepte după această criză”, a spus duminică Virgil Popescu, la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a precizat că împreună cu ministrul de Finanţe şi cu premierul lucrează la un al doilea val de măsuri, pentru a putea face faţă noilor provocări apărute în contextul pandemiei de coronavirus.

Ministrul Economiei a precizat că şi-ar dori ca românii să înţeleagă şi să aplice măsurile care au fost luate recent, “nu doar aşa de a speria populaţia” ci pentru a preîntâmpina îmbolnăvirile.

„Mi-aş dori foarte mult ca românii să înţeleagă să nu mai circule liber, să înţeleagă că este o luptă cu un duşman pe care nu-l cunoaştem şi nu ne dăm seama cum reacţionează, mergem pe stradă şi putem foarte bine să îl luăm din aer şi apoi să îl dăm celor dragi, deci să aplice măsurile şi să nu se gândească că măsurile sunt făcute doar aşa de a speria populaţia, ci sunt făcute în mod special pentru a preîntâmpina îmbolnăvirile”, a mai spus Virgil Popescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Supermarketurile din Oradea se închid la ora 21:00. Se închid și bazarurile

Articolul următor

Fablab a început să producă viziere medicale împreună cu proprietarii de imprimante 3D din București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share