Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fablab a început să producă viziere medicale împreună cu proprietarii de imprimante 3D din București

FOTO https://www.prusaprinters.org/prints/25857-prusa-protective-face-shield-rc1/files

Fablab, companie ce oferă servicii de printare 3D, debitare și gravură laser, producție de materiale de design, a început în ultimele 2 zile, in parteneriat cu proprietarii de imprimante 3D din București, să producă viziere medicale. În total, aceștia își propun să creeze 1200 de viziere. Duminică seara, compania a anunțat că au fost produse 110 viziere de trei tipuri, acestea urmând să ajungă azi la teste în cadrul Spitalului Colentina și Institutul „Matei Balș” din București.

Fablab a anunțat inițial că Formwerk sponsorizează cu plăcile de PET în acest proces.

„Avem nevoie de ajutorul tău pe partea de printare 3D a 2 piese în cat mai multe exemplare (1200). Masca va fi modelul Prusa RC2 și fișierele se pot descarca de aici: https://www.prusaprinters.org/…/25857-prusa-protective-face… Printul durează 2 ore și se recomandă filament de tip PETG sau cel mult PLA. Nu ABS. Ulterior piesele o să fie trimise la noi, în Blvd. Theodor Pallady 57, București 3. Există și varianta să trimitem noi plăcile de PET tăiate laser la cineva în țară, dacă se strâng acolo mai multe rame. Așteptați să faceți câteva seturi și până atunci discut cu câteva firme de curierat. Important este să intre în producție acum. Cine nu are loc pe pat de RC2, poate băga și RC1”, a fost apelul inițial al celor de la Fablab.

La scurt timp, compania a anunțat că „imprimantele au început să meargă”, iar duminică seara au publicat primele rezultate:

-Ați produs cca 110 structuri de mască. Felicitări pentru mobilizare și mulțumesc pentru efortul susținut. Centralizatorul unde puteți să completați situatia este aici: https://bit.ly/FabLab-centralizator-Viziere (fisierele de descarcat sunt aici: https://bit.ly/PrusaRC2)

-Am strâns laolaltă cele 3 tipuri de viziere care circulă: Prusa C2, Viziere.ro și H3. Mâine (azi – n.r.) o să ajungă toate la teste în cadrul Spitalului Colentina și Institutul Matei Balș, din București. Seara sper să avem un feedback. (Multumesc Dexter si Horia Ene pt primele seturi predate). Pentru Prusa C2 am folosit in loc de elastic o bareta tăiata laser din PET cu mai multe găuri. Astfel, aceasta se poate steriliza foarte usor, fata de varianta cu elastic.

– Personal imi place foarte mult design-ul de la H3 pt ca e foarte rapid de executat (doar debitare laser și 4 capse, ideal metalice) si nu necesita printare 3D, dar vedem mâine.

– Continuați să printați modelul Prusa. Puteți printa piesa de la bărbie din PLA pentru că este mai ieftin, și nu are un rol structural deosebit (…)

-Mâine, la FabLab, instalam o ferma de 15 imprimante Ender 3 Pro, oferite de Formwerk, si le bagam la produs. Multumim Yannick, el este si cel care a avut initiativa acestei actiuni.”

Sursa FOTO

Pe Facebook a fost creat un grup unde sunt foarte multe elemente pentru makeri, în legatură cu Covid-19.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul Economiei: Am cerut sprijinul BERD pentru a demara rapid o strategie de dezvoltare economică post-coronavirus

Articolul următor

La Oradea și Marghita se pot face teste COVID – 19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share