Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Oradea și Marghita se pot face teste COVID – 19

Potrivit dr. Gheorghe Carp, coordonatorul județean împotriva epidemiei COVID-19, Oradea va avea un aparat de testare a coronavirusului. „În ziua de astăzi putem să asigurăm până la 200 de testări pe zi. Mai mult, chiar dacă Spitalul Municipal are un CT, amplasat în clădirea Oncologiei, s-a apelat la înțelegerea Fundația Man cu Clinica Maria și ni l-a cedat nouă, ca pacienții cu COVID să nu urmeze traseul la Oncologie”, a adăugat dr. Carp.
„Spitalul Municipal devine linia întâi în lupta împotriva coronavirusului. Cei vor fi infectați cu noul coronavirus vor fi internați la Spitalul Municipal din Oradea. Va avea toate specialitățile, ca să poată fi tratați în condiții optime. S-a convenit ca secțiile mutate de la Spitalul Municipal să fie mutate la Maternitate și la Spitalul Județean. Se va monta un termo scanner la UPU, care va semnala orice om care are o temperatură mai mare de 37 grade. 60 de paturi sunt complet dotate cu posibilități de ventilație mecanică. Alte 10 aparate vor ajunge eșalonat, până la începutul lunii mai. Necesarul lunar pentru echipament de protecție este de peste 1,5 milioane de euro, sumă care ne este la dispoziție. Pe o lună avem nevoie de zeci de mii de măști și combinezoane. Mâine ajung peste 1.000 de combinezoane și peste 2.000 de măști fp2. Este important să decelăm cât mai repede persoanele infectate. Avem rugămintea să fie sinceri, deoarece medicină fără doctori nu se poate.
Mulțumim tuturor celor care au donat bani, firme și persoane, în 3 zile s-au adunat aproape 1 milion de lei”, a comunicat dr. Carp în
tr-o apariție video.

Și la Marghita va exista un astfel de analizator

CL Marghita se întrunește azi pentru a decide achiziționarea acestuia. „Analizorul de testare automată cu circuit închis, folosește probe din secreții nazofaringiene, lavaj nazofaringian și spută obținând rezultatul în maximum 24 de ore. Spitalul dispune de spațiul necesar funcționarii acestui analizor”, spune Aliz Ildiko Bradacs, managerul Spitalului Dr Pop Mircea Marghita, pentru Bihon.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fablab a început să producă viziere medicale împreună cu proprietarii de imprimante 3D din București

Articolul următor

Companii din grupul E-Infra donează jumătate de milion sistemului sanitar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share