Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Combinatul Chimcomplex va fabrica un igienizant anticoronavirus

Uzina Chimcomplex a primit de la Ministerul Sănătății aviz de biocid pentru hipoclorit de sodiu concentrație 1,25% pe care îl va fabrica la combinatul din Borzești.

Compania și-a modificat în ultimele săptămâni liniile de producție industriale pentru a putea produce în regim prioritar hipocloritul de sodiu, ca produs necesar pentru sănătatea publică, în contextul pandemiei de coronavirus. Hipocloritul se va lansa în producție pe platformele de la Râmnicu Vâlcea și Onești în efortul de a încetini și a limita răspândirea virusului în România.

“Am accelerat investițiile și pregătim infrastructura pentru a putea distribui hipocloritul cât mai eficient la nivel național. Capacitățile noastre de producție pot acoperi nevoile naționale din această perioadă, în cadrul unui program intens de producție și ambalare de non-stop” a declarat Tivadar Runtag, director general al Chimcomplex.

Primele livrări se vor realiza prioritizat în funcție de urgențe și instituțiile care au nevoie acută pentru dezinfectarea spațiilor externe. Compania estimează că va ajunge pentru început la o capacitate de livrare de 1.000 tone/ județ.

Clorul este cea mai sigură soluție pentru dezinfectare. Utilizat în concentrațiile recomandate nu este nociv pentru organismul uman și mediul înconjurător. De aceea Organizația Mondială a Sănătății și Agenția pentru Protecția Mediului EPA îl recomandă pentru igienizarea suprafețelor împotriva COVID-19.

Produsele sunt disponibile prioritar pentru piața din România, atât pentru instituții publice cât și pentru toți agenții economici. Pentru moment produsul va fi livrat în ambalaje de o tonă sau în cisterne auto, urmând să se distribuie îmbuteliat și în alte recipiente, pentru utilizatorii de uz casnic.

Compania va încheia parteneriate cu firme locale pentru a distribui produsele cât mai eficient la nivel național.

“Chimcomplex este o companie responsabilă care garantează că acest produs este sigur în lupta cu Covid-19. Ne-am mobilizat la toate nivelurile și vom dona sute de tone de hipoclorit instituțiilor naționale, dar și local, instituțiilor din comunitățile unde ne desfășurăm activitățile, angajaților și foștilor angajați pentru uz propriu” a declarat Ștefan Vuza, președinte Chimcomplex.

Compania produce hipoclorit de sodiu soluție cu o concentraţie de 12,5% din 1960 pentru care are aviz emis de către Comisia Națională pentru Produse Biocide. Produsul este comercializat atât la nivel național, cât și internațional, în România și alte 36 de țări.

Chimcomplex este unic producător în România al substanțelor active biocide pe bază de clor și hipoclorit de sodiu și unul din cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România. Compania operează cel mai mare combinat chimic din România, având două platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea și este cel mai mare exportator cu capital privat românesc.

Chimcomplex face parte din grupul industrial Serviciile Comerciale Române (SCR), controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza, şi activează în domeniul fabricării de produse chimice. SCR cuprinde 19 firme, cele mai importante fiind Chimcomplex, Uzuc Ploiești, Sinterom Cluj, Caromet Caransebeş, Someş Dej.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rethink Strategy – Continuity, Challenges and Opportunities WEBINAR

Articolul următor

Ministrul agriculturii: “Lăsați piețele agroalimentare deschise!”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share