Industrie Sanatate Ultimele stiri

Combinatul Chimcomplex va fabrica un igienizant anticoronavirus

Uzina Chimcomplex a primit de la Ministerul Sănătății aviz de biocid pentru hipoclorit de sodiu concentrație 1,25% pe care îl va fabrica la combinatul din Borzești.

Compania și-a modificat în ultimele săptămâni liniile de producție industriale pentru a putea produce în regim prioritar hipocloritul de sodiu, ca produs necesar pentru sănătatea publică, în contextul pandemiei de coronavirus. Hipocloritul se va lansa în producție pe platformele de la Râmnicu Vâlcea și Onești în efortul de a încetini și a limita răspândirea virusului în România.

“Am accelerat investițiile și pregătim infrastructura pentru a putea distribui hipocloritul cât mai eficient la nivel național. Capacitățile noastre de producție pot acoperi nevoile naționale din această perioadă, în cadrul unui program intens de producție și ambalare de non-stop” a declarat Tivadar Runtag, director general al Chimcomplex.

Primele livrări se vor realiza prioritizat în funcție de urgențe și instituțiile care au nevoie acută pentru dezinfectarea spațiilor externe. Compania estimează că va ajunge pentru început la o capacitate de livrare de 1.000 tone/ județ.

Clorul este cea mai sigură soluție pentru dezinfectare. Utilizat în concentrațiile recomandate nu este nociv pentru organismul uman și mediul înconjurător. De aceea Organizația Mondială a Sănătății și Agenția pentru Protecția Mediului EPA îl recomandă pentru igienizarea suprafețelor împotriva COVID-19.

Produsele sunt disponibile prioritar pentru piața din România, atât pentru instituții publice cât și pentru toți agenții economici. Pentru moment produsul va fi livrat în ambalaje de o tonă sau în cisterne auto, urmând să se distribuie îmbuteliat și în alte recipiente, pentru utilizatorii de uz casnic.

Compania va încheia parteneriate cu firme locale pentru a distribui produsele cât mai eficient la nivel național.

“Chimcomplex este o companie responsabilă care garantează că acest produs este sigur în lupta cu Covid-19. Ne-am mobilizat la toate nivelurile și vom dona sute de tone de hipoclorit instituțiilor naționale, dar și local, instituțiilor din comunitățile unde ne desfășurăm activitățile, angajaților și foștilor angajați pentru uz propriu” a declarat Ștefan Vuza, președinte Chimcomplex.

Compania produce hipoclorit de sodiu soluție cu o concentraţie de 12,5% din 1960 pentru care are aviz emis de către Comisia Națională pentru Produse Biocide. Produsul este comercializat atât la nivel național, cât și internațional, în România și alte 36 de țări.

Chimcomplex este unic producător în România al substanțelor active biocide pe bază de clor și hipoclorit de sodiu și unul din cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România. Compania operează cel mai mare combinat chimic din România, având două platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea și este cel mai mare exportator cu capital privat românesc.

Chimcomplex face parte din grupul industrial Serviciile Comerciale Române (SCR), controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza, şi activează în domeniul fabricării de produse chimice. SCR cuprinde 19 firme, cele mai importante fiind Chimcomplex, Uzuc Ploiești, Sinterom Cluj, Caromet Caransebeş, Someş Dej.

Related posts

Volvo, record de vânzări de peste 700.000 de mașini, pentru prima dată în istoria sa de 93 de ani. Câte mașini a livrat pe piața din România

Papuc Irina

Oameni de ştiinţă israelieni: “Credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”

redactia

Romgaz analizează posibilitatea de a săpa noi sonde în Marea Neagră

Stefana Muresan

Sistemul de frânare Continental MK C1 reduce emisiile de CO2 la mașinile hibrid cu aproximativ 5 g / km

Stefana Muresan

Top cinci comune din România unde se trăiește mai bine decât în Occident, datorită investițiilor și atragerii fondurilor europene

Stefana Muresan

Industria textilă la nivel mondial, o afacere de 154 de miliarde de euro în 2019. Cine sunt cei mai mari importatori și exportatori de haine din lume

Papuc Irina

Pita de Sântimbru, vinul de Jidvei și dulcețurile din Apuseni, atracții la un târg de turism din China

Stefana Muresan

Bistrițenii de la Monor, investiție de 1 milion de lei în utilaje

Stefana Muresan

Schaffer – cele mai performante încărcătoare frontale din România

Stefana Muresan

Noi măsuri în România: se suspendă activitatea centrelor comerciale; circulația cetățenilor în afara locuinței, restricționată

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Drumul sării

Transilvania Business

Wienerberger va menține activitatea de producție în Ardeal

Nora Dumitrescu

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Viitorul Europei, discutat în cadrul unei conferințe internaționale la Sibiu

Stefana Muresan

Topul firmelor private din România. Primii antreprenori premiați la gala IMM-urilor private

Papuc Irina

O nouă aplicație pentru clujeni: CTP Cluj

Stefana Muresan

Firmele germane cer investiții în educație, infrastructură, sănătate

redactia

Primul set de tutoriale video Digitaliada pentru predarea matematicii

Ligia Voro

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

GastroArt continuă seria de conferințe dedicate Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului

Ligia Voro

Se deschide sesiunea de proiecte pentru construirea de grădinițe cu profil sportiv

Stefana Muresan

Chatbotul Victor va oferi suport clienților pentru amânarea ratelor bancare

Traian Dan

Romcab momește clujenii cu salarii nete de până la 10.000 de lei

Nora Dumitrescu

Nou operator de termie în București – Termoenergetica

Papuc Irina

Silicon Forest, un nou hub de tehnologie în Cluj-Napoca, investiție de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment