Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul agriculturii: “Lăsați piețele agroalimentare deschise!”

Piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise respectând procedurile și măsurile de siguranță din supermarketuri, susține ministrul de resort, Adrian Oros.

“E important ca producătorii români să aibă unde să își valorifice producția, iar populația să aibă acces la produse proaspete, sigure și la prețuri corecte. De aceea e necesar ca samsarii, speculanții și falșii producători să nu aibă acces în aceste piețe.

Trebuie să înțelegem că suntem cu toții de aceeași parte a baricadei în acest război cu un inamic invizibil și neiertător. Dacă unora li se pare că pot câștiga ceva pe termen scurt, printr-un comportament iresponsabil, pe termen lung putem pierde cu toții”, spune ministrul agriculturii.

Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) a luat decizia de a ține deschise piețele agroalimentare chiar și după intrarea în vigoare a ordonanței militare nr. 2 / 21.03.2020.

Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația, de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete din țară.

AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că altfel producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce.

„Dispozițiile ordonanței trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea coronavirusului prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază.

Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului.

Spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități,  am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, a declarat Ioan Teodor Birț, președintele AAPR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Combinatul Chimcomplex va fabrica un igienizant anticoronavirus

Articolul următor

Bursa de la București va promova piața de capital în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share