Agricultura Ultimele stiri

Ministrul agriculturii: “Lăsați piețele agroalimentare deschise!”

Piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise respectând procedurile și măsurile de siguranță din supermarketuri, susține ministrul de resort, Adrian Oros.

“E important ca producătorii români să aibă unde să își valorifice producția, iar populația să aibă acces la produse proaspete, sigure și la prețuri corecte. De aceea e necesar ca samsarii, speculanții și falșii producători să nu aibă acces în aceste piețe.

Trebuie să înțelegem că suntem cu toții de aceeași parte a baricadei în acest război cu un inamic invizibil și neiertător. Dacă unora li se pare că pot câștiga ceva pe termen scurt, printr-un comportament iresponsabil, pe termen lung putem pierde cu toții”, spune ministrul agriculturii.

Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) a luat decizia de a ține deschise piețele agroalimentare chiar și după intrarea în vigoare a ordonanței militare nr. 2 / 21.03.2020.

Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația, de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete din țară.

AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că altfel producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce.

„Dispozițiile ordonanței trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea coronavirusului prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază.

Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului.

Spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități,  am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, a declarat Ioan Teodor Birț, președintele AAPR.

Related posts

Brașov: Contract de 226 mil. lei, câștigat de o asociere de antreprenori, pentru repararea străzilor

Stefana Muresan

Lufthansa conectează Sibiul cu restul lumii de 10 ani

Stefana Muresan

Levente Bara – fabrică de produse din miez de nucă, investiţie de 2,5 milioane euro

Stefana Muresan

Leave a Comment