Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Disofa, producător de mobilier tapiţat din Braşov, anunță că are posibilitatea să producă halate de unică folosinţă pentru personal medical, măşti, dar compania nu are posibilitatea să le sterilizeze.

Dorina Codarin, fondatoarea brandului Disofa sub care se produce mobilier tapiţat la comandă, spune că deţine capacităţile de producţie pentru a fabrica echipamente de protecţie, precum halate de unică folosinţă, măşti de protecţie, dar nu le poate steriliza, motiv pentru care se întreabă dacă ajută „pe cineva” faptul că poate da drumul la producţia de echipament de protecţie ce poate fi folosit împotriva răspândirii noului coronavirus.

„Noi dorim să ajutăm, avem posibilitatea sa confecţionăm halate de unică folosinţă, măşti de protecţie, dar nu avem posibilitatea sa le sterilizăm. Avem materii prime pentru că facem şi tapiţerii dar ce facem cu ele după? Toată lumea strigă că are nevoie de aceste produse, dar noi nu ştim dacă să le producem sau nu. Am produs deja şi am oferit clienţilor şi prietenilor sau altor antreprenori, dar i-am anunţat că nu sunt sterilizate şi trebuie să le spele înainte de ale purta”, a spus pentru Ziarul Financiar Dorina Codarin.

Ea este de părere că pentru a depăşi aceste momente cât mai bine, statul ar trebui să aibă în vedere măsuri pe termen lung pentru stimularea producţiei interne.

Activitatea companiei Disofa îşi continuă cursul în secţia de producţie care se află în apropierea oraşului Braşov, într-o fostă platformă industrială, precizează sursa citată. În cadrul companiei lucrează nouă angajaţi.

„Pentru protecţia noastră şi a angajaţilor, am interzis intrarea persoanelor străine în incinta, am luat măsură de a asigura transportul angajaţilor cu maşinile firmei, pentru a evita transportul în comun. Măsurile de igienă necesare în această perioada: igienizarea la intrarea în unitate, spălarea pe mâini din oră în oră, dezinfectarea suprafeţelor de lucru în fiecare dimineaţă, purtarea măştilor de protecţie pe care le-am confecţionat noi, deoarece au fost imposibil de găsit”, a spus Dorina Codarin pentru ZF.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Platforme modulare de colectare selectivă a deșeurilor la Oradea

Articolul următor

Wizz Air renunţă la toate zborurile de la Timişoara, Craiova şi Sibiu, până pe 1 mai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share