Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Start ONG oferă finanțare rapidă de 66.000 de euro în lupta cu COVID-19

Programul Start ONG se adaptează pentru a limita răspândirea coronavirusului și efectele negative cauzate de COVID-19.

Astfel, 66.000 de euro vor fi acordați în luna aprilie ONG-urilor, unităților de învățământ, centrelor de copii/bătrâni și grupurilor informale, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate socială, prin care ajută comunitățile din care acestea fac parte, în trei domenii cheie:sănătate, social și educație.

Apelul corespunzător lunii aprilie va fi lansat miercuri, 25 martie 2020, începând cu ora 09:00, pe www.startong.ro.

Programul Start ONG, cel mai simplificat instrument de finanțare pentru ONG-uri, instituții publice din sfere precum educația (grădinițe, școli, licee) sau cu rol social (cantine, centre pentru persoane vârstnice și copii) și grupuri informale, se adaptează pentru a limita răspândirea virusului și a efectelor negative cauzate de COVID-19.

Kaufland România și Asociațua Act for Tomorrow au decis adaptarea apelului lunii aprilie a programului Start ONG, astfel încât societatea civilă să poată înscrie proiecte care răspund nevoilor comunităților în contextul actual. În funcția de evoluția situației la nivel național, aceste modificări se pot menține și în luna mai, ținând cont de nevoile comunităților.

Astfel, 66.000 de euro vor fi acordați în luna aprilie ONG-urilor, unităților de învățământ, centrelor de copii/bătrâni și grupurilor informale, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate socială, -prin care ajută comunitățile din care acestea fac parte, în trei domenii cheie: sănătate, social și educație.

Apelul corespunzător lunii aprilie va fi lansat miercuri, 25 martie 2020, începând cu ora 09:00, pe www.startong.ro. Proiectele pot fi înscrise pe 3 praguri de finanțare: – pragul 1: proiecte cu buget maxim de 1000 euro;

– pragul 2: proiecte cu buget între 1000 și 2500 euro;

– pragul 3: proiecte cu buget între 2500 și 5000 euro.

Cu siguranță trecem printr-o perioadă nemaiîntâlnită, iar mobilizarea pe care o vedem din partea societății civile este extraordinară. De aceea, adaptăm apelul lunii aprilie al programului Start ONG pentru a finanța proiecte ce urmăresc diminuarea efectelor negative cauzate de COVID-19. Acum, mai mult ca oricând, implicarea face diferența.”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Nu putem rămâne nepăsători în fața actualei crize cu care țara noastră se confruntă, criză care afectează atât sistemul medical, cât și comunitățile. În aceste zile grele, diferența o putem face fiecare dintre noi, ajutând”, a precizat Andrei Coșuleanu, președintele Asociației Act For Tomorrow.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rotaryenii bihoreni și-au dat mâna pentru sănătatea comunității

Articolul următor

O fabrică a grupului TeraPlast, inaugurată în spațiul virtual

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share